Ivanu Ćurkoviću nagrada „Mihajlo Andrejević – Andrejka“

Foto FK Partizan/Vojin Ćetković i Ivan Ćurković
Foto FK Partizan/Vojin Ćetković i Ivan Ćurković

Počasni predsednik FK Partizan Ivan Ćurković, dobitnik je novoustanovljene nagrade "Mihajlo Andrejević – Andrejka”, koja je ove godine dodeljena na 12. tradicionalnoj manifestaciji "Dani fudbala" Republike Srpske.

Ivan Ćurković

Ivan Ćurković je veliku igračku karijeru počeo kao golman u mostarskom Veležu, sa Partizanom je bio šampion Jugoslavije i učestvovao je u finalu Kupa evropskih šampiona! Kasnije je sa Sent Etjenom četiri puta bio šampion Francuske i tri puta osvajač kupa te zemlje, kao i finalista Kupa šampiona 1976. godine. Takođe, za reprezentaciju Jugoslavije branio je na 19 utakmica.

„Ovo je veliko priznanje. Dr Mihajlo Andrejević – Andrejka bio je veliki čovek. Bio je neko sa najdužim stažom u FIFA. On je našu veliku zemlju predstavljao na najlepši način i neko kome se nije imalo šta zameriti, bio je diplomata. Ostavio je dubok trag i veliki utisak. Jako sam ponosan da je jedno od priznanja ponelo njegovo ime. U Banjaluci su ga se ljudi setili, ta sećanja su jako važna i ja sam im vrlo zahvalan zbog toga. Oduševljen sam ovim priznanjem, mnogo mi je drago, rekao je Ivan Ćurković.

Legendarnom golmanu kasnije uspešnom sportskom radniku nagradu „Mihajlo Andrejević – Andrejka“ uručio glumac Vojin Ćetković.  Prestižna priznanja na manifestaciji „Dani fudbala“ do sada dobili i Mladen Krstajić, Dejan Stanković i Nenad Bjeković.