Zvezda stizala begunce na aerodromu, Partizan ne može ni to

Vazura
Starsport/Srđan Stevanović

Novi beg iz Partizana i odlazak bez pozdrava Ksandera Severine posle Takume Asana, Nemanje Jovića i Fusenija Dijabatea ogolio je sve slabosti aktuelnog rukovodstva Partizana, nemoćnog čak i da sazna da je igrač nezadovoljan i da bi mogao da preduzme radikalne metode.

U tom smislu je organizovanije od sadašnje Partizanove uprave bilo i rukovodstvo Crvene zvezde iz perioda najveće rezultatske krize kluba sa Marakane od raspada SFRJ, iako se Vazura trudi da predstavi da je krivica na drugoj adresi.

Povezano

Za razliku od Miloša Vazure i Ivice Kralja, Dobrivoje Tanasijević i Ilija Ivić su 2009. godine barem imali informaciju da su igrači krenuli ka aerodormu u beg iz kluba, pa su uspeli da ih zaustave.

U aprilu 2009, kad je Crvena zvezda bila u velikom zaostatku na tabeli u odnosu na Partizan i kasnilo se sa isplatama novca, Mohamed Aval-Isah i Bernard Parker su se uputili ka aerodromu i nameravali da odu iz kluba.

Bili su blizu ukrcavanja na let za Frankfurt, u dogovoru sa menadžerom, kad su se na aerodromu pojavili Den Tana, Ivić i sekretar stručnog štaba Nemanja Filipović. Uspeli su da ubede Afrikance da se vrate u klub.

Parker
Starsport/Srđan Stevanović

Južnoafrikanac Parker je otišao na kraju sezone i preselio se u holandski Tvente, dok je internacionalac iz Gane Isah ostao duže u klubu.

Postao je jedan od ljubimaca navijača jer je davao veliku energiju u veznom redu, a posebno jer je dobro naučio srpski jezik.

Iz Crvene zvezde se preselio u Rozenborg, a onda je nestao. Stigla je 2016. informacija da niko već dve godine ne može da locira mesto njegovog prebivališta.

Isah
Stasrsport/Srđan Stevanović

Južnoafrički klub Ama Zulu, poslednji klub za koji je igrao, prijavio ga je FIFA i dobio sudski spor, po kojem je Aval-Isah mora da im isplati čak 1,7 miliona dolara obeštećenja jer je u novembru 2013. samovoljno otišao.

Kad je iz Crvene zvezde odlazio Evandro, početkom sezone 2012/13, nije to bio klasičan beg. Dan ranije je sve u klubu obavestio da odlazi, nije bilo opcije da ga bilo ko zadrži.

„Po ugovoru koji smo potpisali, prestaje da važi kad se ne ispunjavaju novčane obaveze. Treniram, igram utakmice i onda nema para. Nisam mogao više tako, moram da mislim na porodicu. Ona mi je na prvom mestu, rastajem se za Zvezdom da bi i mojim ukućanima bilo bolje. Ne vraćam se više u Zvezdu, odlazim, nema para!“, rekao je Evandro za „Žurnal“ na aerodormu u avgustu 2012.

Evandro
Starsport/Srđan Stevanović

Evandro je posle odlaska iz Crvene zvezde igrao u Premijer ligi Engleske za Hal, a stigao je i do dresa Porta.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare