Kakav transfer! Adriana Vilagoš se pridružila TSC porodici

Atletika 16. apr 202418:31 1 komentar
Foto TSC/Adriana Vilagoš
Foto TSC/Adriana Vilagoš

Jedna od najtalentovanijih mladih atletičarki na svetu Adriana Vilagoš pridružila se TSC porodici.

Adriana Vilagoš

Prošlosezonski vicešampion Srbije u fudbalu, TSC iz Bačke Topole, napravio je jedan od najvećih transfera. Novi član kluba (atletskog) postala je 20-godišnja Adriana Vilagoš, jedna od najperspektivnijih atletičarki na planeti u disciplini bacanje koplja.

„Još prošle godine smo razmišljali o promeni kluba. Imali smo mnogo ponuda, ali smo gledali da ostanemo što bliže Malom Iđošu, jer tamo imamo veoma dobre uslove za trening. Odabrali smo Atletski klub TSC, koji se činio najboljim. Nadam se da će se sve ostvariti što smo isplanirali i dogovorili. Za sada nam obezbeđuju sve što je potrebno za postizanje vrhunskih rezultata. Nadam se da će saradnja potrajati i da ćemo imati dobre rezultate“, rekla je Adriana Vilagoš za TV TSC.

Tome se naravno nadaju i u TSC-u.

„Stvari se nikada ne dešavaju onako kako smo ih zamislili, već imaju svoj prirodni tok. Adriana je tražila novi klub za šta je imala više ponuda. Neko se setio da bi mogla da pređe kod nas u novoosnovani atletski klub. Naš je doprinos u tome da joj obezbedimo uslove koje obezbeđujemo i našim fudbalerima“, kaže prvi čovek TSC-a Janoš Žemberi i dodaje:

Foto TSC/Janoš Žemberi
Foto TSC/Janoš Žemberi

„Podrazumeva se da jednom takvom mladom talentu sa ovim prostora obezbedimo uslove koje zaslužuje. Nemamo veliku tradiciju u ovom sportu, ali je Bačka Topola i ranije imala atletski klub. Setimo se samo Đenđi Brindza koja je bila prvak Balkana u skoku udalj. Bilo je ovde još interesantnih rezultata, ja se sećam još nekih devojaka, ali je to sada manje važno. Najvažnije je da ona, kao i njene mlade koleginice treniraju u najboljim uslovima i da na taj način pruže svoj maksimum. Mi im možemo obezbediti te uslove, zato su one ovde. Želeli bismo da tome damo svoj doprinos.“

Evropska vicešampionka učestvovala je nedavno na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u Sremskoj Mitrovici gde je ostvarila daljinu od 62,96 metara, što je trenutno drugi rezultat na svetskim listama.

Sad će imati još bolje uslove za rad.

Foto TSC Adriana Vilagoš
Foto TSC
Foto TSC Adriana Vilagoš
Foto TSC
Foto TSC/Janoš Žemberi
Foto TSC/Janoš Žemberi
Foto TSC/Adriana Vilagoš
Foto TSC/Adriana Vilagoš

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare