Katai i Ivanić optimisti pred derbi

FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 18 časova dočekuju večitog rivala na stadionu “Rajko Mitić” u okviru 24. kola domaćeg šampionata, a Zvezdina “desetka” - Aleksandar Katai i vihorni vezni fudbaler Mirko Ivanić su izneli očekivanja pred najveću utakmicu u srpskom fudbalu.

„Spremni smo za sutrašnju utakmicu. Bitno je da to pokažemo na terenu, kao što je Mister rekao bez obzira na bodovnu razliku da li smo prvi ili ne, derbi je derbi. To moramo sutra da pokažemo, a da li sam u formi videćemo“, rekao je Katai.

Naglašava Ivanić da je ekipa trenirala u visokom ritmu prethodnih nedelja, da su radom obuhvaćeni svi segmenti igre, kao i da je ekipa sto posto sprema za duel.

„Nisam zadovoljan formom i kako sam igrao ove tri utakmice, ali sam prezadovoljan kako sam trenirao i kako je ekipa izgledala u prethodne tri nedelje na treninzima. To mi daje dodatan motiv, samopouzdanje i veru u sutrašnju utakmicu. Radili smo fantastično prošle nedelje, bilo je zadovoljstvo trenirati i pripremati se za ovu utakmicu. Spremni smo sigurno, nema dileme da ćemo to pokazati sutra“, rekao je Ivanić.

Fudbaler rođen u Bačkom Jarku je doneo važna tri boda našem timu u 164. večitom derbiju kada je glavom bio strelac na asistenciju Kange, a sada ističe da nije važno ko će postići pogodak na meču, a da je prioritet pozitivan rezultat.

„Prekidi su definitivno nešto što smo radili tokom nedelje i pripremali smo se za to, naravno pored ostalih taktičkih zamisli. Nadam se da ću biti ponovo čovek odluke, ali sutra nam je jedini cilj da pobedimo. Ne stavljamo akcenat na to ko će “rešiti” utakmicu. “Rešavao” je Katai, kao i ja, a ima tu još igrača koji su davali golove Partizanu. To je sada u ovom trenutku najmanje važno“, zaključio je Ivanić.