Ključa na istoku: Posle ostavke Spasića – privremene mere

Srbija - Super liga 7. feb 202222:45 > 22:51 5 komentara
Ninoslav Spasić
Emir Sadović/Starsport

Ljulja se tlo na istoku fudbalske Srbije – posle ostavke predsednika Ninoslava Spasića uvedena je privremena uprava u regionalnu sudijsku organizaciju.

Suspendovan je rad organa, tela i komisija Strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Istovremeno, odlukom potpisanom od Miroslava Milivojevića Drvceta, zamenika kažnjenog predsednika Novice Tončeva, konstituisan je i Privremeni organ rukovođenja. Predvodiće ga nekadašnji niški sudija Aleksandar Veljović, uz dva člana – Jasminu ZafirovićStijelju i Igora Kocića.

Povezano

#related-news_1

Trajanje privremenih mera oročeno je na „najdalje do šest meseci“.

Prethodno je predsednik Ninoslav Spasić, na opšte iznenađenje, podneo ostavku. U kratkom dopisu, povlačenje je obrazložio aktuelnim disciplinskim postupkom, pred organom Fudbalskog saveza Srbije, posle prijave Dejana Filipovića, predsednika Sudijske komisije.

„Pokrenut je postupak posle moje izjave o platama zaposlenih u FSS na šta imam pravo kao predsednik regionalne strukovne organizacije. Podnosim ostavku i istu smatram moralnom obavezom do okončanja postupka. Ne želim da bilo ko od dece kojima sam predsednik i svima u sudijskoj regiona upiru prst u mene i budem prozvan, ukoliko neko pojedine od svojih ciljeva ne ostvari. Moja je obaveza da nastavim borbu i nadam se i verujem da ću iz iste izaći kao pobednik. Svima želim srećan rad u periodu pred nama. Hvala svima na dosadašnjoj saradnji“, konstatovao je Ninoslav Spasić u pismu upućenom čelnicima FS Regiona istočne Srbije.

Proteklih dana vodi se žestoka borba u savezu, na čijem čelu se nalazi kažnjeni predsednik Novica Tončev. U subotu je smenjen disciplinski sudija Ivan Nikolić, glasovima 7:2 na sednici Izvršnog odbora.

Sekretarijat istočnog regionalnog saveza, dva dana kasnije, usvojio je ostavku Ninoslava Spasića i otvorio još jedno poglavlje pred početak izbornog procesa. Za Aleksandra Veljovića, tek imenovanog prvog čoveka Privremenog organa, slovi da je kao i odlazeći predsednik Ninoslav Spasić blizak suspendovanom Tončevu.

Sledi još jedna burna fudbalska godina u Srbiji. A, izbori još nisu ni raspisani…