Ko je prihvatio poziv FSS: Nova lica uz Santrača

Dejan Santrač
Starsport/Peđa Milosavljević

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije, od četvrtka, imaće sasvim novo lice. Spremaju se radikalne promene, saznaje Sport klub, na Terazijama 35.

Uz predsednika, Dejana Santrača, svaki od četiri regiona trebalo bi da dobije predsednika. Načelan plan da komisija broji petoricu članova, ipak, nije ni blizu realizacije.

Povezano

Smena u nevreme, u jeku sezone i to po direktivi jednog kluba, nije naišla na pozitivan odjek u fudbalskoj javnosti. Čak i zagovornici promena u letnjoj pauzi nisu dali blanko podršku realizaciji plana o promeni Dejana Filipovića i ekspresnoj inauguraciji Dejana Santrača.

Otuda i mnogo problema u definisanju konačnog sastava buduće komisije.

Za sada, praktično, saziv sa nekadašnjim arbitrom iz Pavliša na čelu, pleše na ivici kvoruma. Zeleni signal stigao je od dva nova člana i sa predsednikom imaće minimum za odlučivanje u planiranom petočlanom sastavu.

Posle duže apstinencije, fudbalu se vraća Aleksandar Vasić. Kratko vreme internacionalac, po okončanju karijere sa pištaljkom, povukao se iz najpopularnijeg sporta. Bivši sudija iz Novog Žednika, uspešan na poslovnom polju, prihvatio je poziv Dejana Santrača i u četvrtak bi trebalo da bude i zvanično promovisan u budućeg člana komisije.

Istočni region predstavljaće Jasmina Zafirović. Do skoro dama sa pištaljkom, u svetlu totalne raspolućenosti sudijskog esnafa u FS RiS, iskočila je u prvi plan i prihvatila poziv da bude deo Santračevog tima.

Za sada nema potvrde ko bi mogao da predstavlja beogradski i region zapadne Srbije.

Precrtana je ideja o povratku Igora Radojčića u Srbiju. Član Sudijskog odeljenja FSS od letos je angažovan na Kipru i praktično nije ni bilo moguće da se vrati na Terazije 35. Izvesno je da će u paketu sa Dejanom Filipovićem, kofere spakovati i Marko Popović. A, ko će beogradski savez predstavljati u komisiji Dejana Santrača, za sada, nema najave.

Slična magla izbija i sa zapada. Iako je u poslednjim mesecima imao sporadičnih razmimoilaženja sa predsednikom, očekivalo se da Nenad Đokić prihvati poziv novog čelnika komisije. Sa Terazija 35, ipak, stiže informacija da Užičanin još nije izgovorio konačno „da“…

Odbor za hitna pitanja FSS smeniće u četvrtak Dejana Filipovića i za predsednika Sudijske komisije imenovati Dejana Santrača. Na istoj sednici trebalo bi da bude i usvojena lista internacionalaca za narednu godinu.

Bonus video