Konačno na terenu: Stevanović se oporavio od bolesti

Starsport/Srđan Stevanović

Jedan od heroja rezultata Partizana ove sezone (kakvih-takvih) jeste golman crno-belih, Aleksandar Jovanović. Ipak, posle tri meseca će mu konkurenciju praviti i Nemanja Stevanović, koji se posle povrede vratio treninzima.

Čuvar mreže Partizana je imao ozbiljan zdravstveni problem koji je konačno rešen:

„Nije mi bilo ni malo jednostavno prihvatiti da ću izgubiti polusezonu. U pitanju je bio ozbiljan virus koji je prouzrokovao upalu srčanog mišića, pa sam morao ozbiljno da pristupim lečenju i oporavku koje je zahtevalo potpuno mirovanje, što mi nije dalo prostora ni da razmišljam o drugim stvarima. Bio sam maksimalmo disciplinovan kako bih mogao što pre da oporavim organizam i vratim se treninzima. Prvih mesec i po dana je bilo strogo mirovanje. Kasnije sam mogao malo i da šetam, pa je bilo koliko-toliko lakše“, rekao je Stevanović.

Pročitajte još:

Snagu je pronalazio u pozitivnim rečima i podršci najbližih:

„Nije bilo lako nositi se sa činjenicom da odjednom, posle dva treninga dnevno i nekog načina života, ne možete ni da šetate maltene. Imao sam podršku od svih pa mi je to davalo snagu. Kada dođe do ovakvih situacija, shvatite da je ipak zdravlje na prvom mestu i onda vam to daje neku snagu da sve izdržite“, poručio je golman Partizana.

Vrlo je važno da se sa treninzima počne postepeno, plan postoji, sada je na redu rad i disciplina:

„Imamo plan za prvih mesec danas, ali pre svega, u tom periodu, treba da vratim telo kako fizički tako i kondiciono u neki optimalan tonus da bih što spremnije dočekao pripreme i naredne izazove koji me očekuju, a biće ih“, optimista je Nemanja Stevanović.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!