Konsenzus u Zvezdi: Borjan ne može da ide

Mitar Mrkela Milan Borjan
Starsport/Srđan Stevanović

Čelnici Crvene zvezde rešeni su u nameri da zadrže kapitena Milana Borjana, potvrđeno je Sport klubu sa stadiona „Rajko Mitić“.

Želja Milana Borjana da u predstojećem zimskom prelaznom roku napusti crveno-bele nije sporna, ali rukovodstvo šampiona ne želi da se odrekne kapitena i protagoniste serije uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni. Uz jednostavno objašnjenje – kapiten je potreban Crvenoj zvezdi u predstojećoj odbrani titule!

Slučaj Borjan

#related-news_1

Situacija, ipak, nije tako jednostavna i do konačnog odgovora na pitanje da li će Borjan dobiti zeleno, ili crveno svetlo, posle javno objavljenje želje da ode, mnogo je neizvesnosti. Prva i najkomplikovanija – kapiten ima ugovor, oročen do leta 2023. i crveno-beli imaju pravo prečeg odlučivanja. I to je jedini pravno obavezujući dokument u čitavom slučaju.

Ostali, iako nisu normirani, detalji vode priču na sasvim drugu stranu.

Željom da ode sa stadiona „Rajko Mitić“, Borjan je jasno stavio do znanja da posle sukoba sa trenerom Dejanom Stankovićem ne vidi sebe u crveno-belom taboru. Ako kapiten i šef struke ne mogu više zajedno, a pred Borjanom je već jasan stav kluba da ostane, logično se nameće pitanje kojim putem će Crvena zvezda zaploviti već s prvim radnim danom naredne godine. Za sada, neupitna je i pozicija Dejana Stankovića… U ukupnoj priči nisu zanemarljivi stavovi ni ostalih prvotimaca, pogotovo posle dešavanja iz svlačionice, ali konačna reč ostaje na rukovodstvu, na čelu sa direktorom Zvezdanom Terzićem.

Poslednja dešavanja, uprkos uspesima u Ligi Evrope, sasvim neočekivano, navukla su crveno-bele na tanak led. Poslednjih godina, klub se izdizao iznad svakojakih trvenja i uspevao da ojača sopstvenu poziciju. Ovog puta, uz sukob očigledno jakog inteziteta, Crvena zvezda se nalazi i na „minus pet“ iza Partizana. Tabela je prethodnih godina često imala snagu melema i eliksira crveno-bele kompozicije.

Na kraju 2021. situacija je sasvim drugačija. Odluka i izlazak iz nimalo jednostavnog lavirinta ne očekuju se tako brzo…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare