Kosan poručio iz Lučana: Greh je dići ruke od Mladosti

Milorad Kosanović
FK Mladost

Šef je stigao. Legendarni Milorad Kosanović odradio je prvi trening u Lučanima i jasno stavio do znanja – hoću Mladost u eliti i od narednog leta.

Znaju to i vrapci u gradu na Belici i iznad Kratovske stene, ali… Često je lakše reći, nego učiniti. Zato i ključno pitanje Miloradu Kosanoviću – ima li spasa za Mladost?

Povezano

„Nikome nije lako, na nama je da se potrudimo i u poslednjih deset kola, protiv rivala sličnog bodovnog stanja i kvaliteta, uradimo maksimum. Možda bi nam koja nedelja više pogodovala, ali… Ne možemo iz ove kože! Najbitnije da u naredna tri kola, uoči plej-auta osvojimo što više bodova“, naglasio je Kosanović u prvom obraćanju iz Lučana.

Stanje tima nije oduševilo trofejnog stručnjaka.

„Rezultati su plod igre, ako ih nema, očigledno da nešto nije dobro. Nije vreme za priču o trčanju, iako iz viđenog u poslednih pola sata, na prolećnim utakmicama, deluje da većina igrača stane. Nema snage! Očigledni su problemi u poslednjoj liniji, ne stoji se dobro, nema kretanja, teško je potom krenuti u tranziciju i napad. Ne smemo mnogo da opteretimo momke, ključ je da nivo fizičkog resursa podignemo na viši stepen. Ima mnogo posla…“

Objasnio je Milorad Kosanović odluku da posle duže pauze ponovo sedne na klupu. I to u Lučanima, gde nije radio, niti neposedno sarađivao sa Nenadom Milovanovićem.

„Nisam došao samo zato što poštujem ljude, koji vode Mladost, već pre svega zbog kluba, poslednjih 15 godina svetla u tami za razvoj normalnog fudbala u Srbiji. Lučanski klub, bez potresa, godinama je opstajao i pokazivao drugima put. Greh bi bilo dići ruke od Mladosti, učinićemo sve da opstanemo u eliti“, obećao je Kosanović.

Rukovodstvo Mladosti zahvalilo se doskorašnjem treneru Dragiši Žuniću.

„Nadam se da će doskorašnji trener, posle pauze, ponovo raditi u Lučanima. Naš je čovek, godinama smo sarađivali. U osam prolećnih kola, ipak, osvojili smo tri boda i morali da menjamo. Posle razgovora sa Mišom Kosanovićem, svesnim položaja Mladosti, nismo se dvoumili. Situacija je možda i najteža poslednjh deset godina, od kako igramo u elitnom rangu. Na pojedinim utakmicama nismo imali ni sreće, možda su i igre bile bolje od rezultata. Potreban nam je kontinuitet u elitnom rangu, nadam se da ćemo opstati…“, objasnio je predsednik Vladimir Đorđević.

Mladost naredni meč očekuje prvog aprila, protiv Novog Pazara.