Lalatović na uslovnoj, Napredak u minusu 500.000

Nenad Lalatović
Srđan Stevanović/Starsport

Šef struke Radničkog 1923, Nenad Lalatović, kažnjen je sa četiri meča zabrane vođenja ekipe, uslovno na godinu dana, zbog sukoba sa jednim od gledalaca na gostovanju Radniku, u Surdulici.

Odluku je donela Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u četvrtak.

Praktično, ukoliko u narednih 12 meseci načini sličan prekršaj, Lalatović neće moći da sedi na klupi četiri utakmice, bez obzira gde radio i koju ekipu predvodio. Treneru kragujevačkog superligaša odmerena je i globa od 40.000 dinara. Novac na tekući račun Fudbalskog saveza Srbije moraće da uplati u naredne dve nedelje.

Kazne FSS

#related-news_1

Na teret Nenada Lalatovića stavljeni su vređanje publike i bacanje flašice sa vodom na tribine stadiona u Surdulici. U konačnoj izreci, komisija je ostala pri stanovištu da trener Radničkog 1923 za učinjeni prekršaj zaslužuje minimalnu uslovnu i kaznu od maksimalna četiri meča zabrane rada. U opticaju je bila i zabrana vršenja funkcije od tri do 12 meseci.

Na istom meču isključen je i Dušan Đorđević, šef struke Radnika. Crveni karton platiće 20.000 dinara.

Završena je sezone za Nedeljka Piščevića, štopera Radničkog 1923. Oštar start i lom noge Vuku Mitoševiću, koštao je Piščevića šest mečeva zabrane igranja.

Prvotimac Kolubare, Vasilije Bakić, pauziraće u naredne četiri utakmice. Isključen je zbog udaranja protivničkog fudbalera bez lopte.

Seniorski tim Napretka, u duelu sa Metalcem, napravio je „lom“, vredan 500.000 dinara. Zbog propusta u organizaciji utakmice sa ekipom iz Gornjeg Milanovca, u finišu meča, viđena je serija incidenata i kasa Kruševljana ponovo je olakšana odlukom Disciplinske komisije FSS. Podsetimo, Napredak je pre tri nedelje bio na udarcu disciplinaca, zbog saopštenja i kritikovanja suđenja.

Kadetska ekipa Napretka, do kraja sezone, neće moći da dočekuje gostujuće u Kruševcu. Incidenti na meču sa vršnjacima Spartak Ždrepčeve krvi koštali su suspenzijom popularnog „Mičetovog stadiona“ na četiri utakmice. Ranije su izreknute sankcije vinovnicima nezapamćenog skandala posle utakmice.