Lalatović ne može na klupu do petog marta

Guliver

Nema šale na superligaškim terenima... Barem sa Disciplinskom komisijom FSS – šef struke niškog Radničkog, Nenad Lalatović, naredne četiri utakmice neće moći da sedi na klupi!

Temperamentnog trenera skupo je koštalo isključenje protiv Mladosti (2:1), u prvom prolećnom kolu šampionata.

Povezano

Sredinom drugog poluvremena, imao je buran dijalog sa sudijama Nikolom Radakovićem i Milanom Ilićem, zbog čega se ranije našao na tribinama oronulog niškog zdanja. Najpre je u 63. minutu dobio prvi, potom u 64. i drugi žuti karton…

I ništa ne bi bilo toliko otežavajuće po Nenada Lalatovića, koliko činjenica da je poslednji prekršaj načinio pod teretom jednogodišnje uslovne kazne, izrečene 21. aprila prošle godine. U kojoj jasno stoji – ponavljanje prekršaja u narednih 12 meseci aktiviraće sankciju od četiri utakmice zabrane vođenja tima!

Disciplinski organ, automatski, ukinuo je uslovnu suspenziju i šefa struke Radničkog kaznio sa četiri meča zabrane vođenja ekipe, na prvenstvenim i kup utakmicama. Izrečena kazna podrazumeva zabranu ulaska u svlačionice i pristupa klupi za rezervne fudbalere.

Praktično, Nenad Lalatović neće moći da predvodi Radnički u prvenstvenim susretima sa Novim Pazarom, Radnikom, Napretkom i Vojvodinom. Suspenzija, iako vremenski nije oročena, važiće do duela sa Vojvodinom, petog marta, kada će Nišlije gostovati Mladosti GAT u Novom Sadu.

Odluku je izrekla Disciplinska komisija, na čijem čelu je Ivan Nikolić. Radničkom i Nenadu Lalatoviću ostaje mogućnost žalbe drugostepenom organu…

Disciplinski organ, na istoj sednici, zatražio je izjašnjenje predstavnika kruševačkog Napretka, zbog rasističkih pokliča sa tribina. Posle nekoliko puta ponovljenih uvreda i elementima rasizma, u duelu sa Partizanom, Kruševljanima preti zatvaranje tribina. Odluka se očekuje naredne nedelje.

Račun Čukaričkog biće olakšan za 60.000 dinara, zbog pet žutih kartona u meču sa Spartak Ždrepčevom krvi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare