Lazetić: Siguran sam da će Vojvodina dati maksimum

Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri TSC-a dočekuju u nedelju Vojvodinu, u utakmici poslednjeg kola plej-ofa Super lige Srbije. TSC je šesti na tabeli sa 48 osvojenih bodova, odnosno ima tri boda manje od niškog Radničkog koji je trenutno na četvrtoj poziciji i koji sutra gostuje Partizanu. Na drugoj strani, Vojvodina je sedma sa 42 boda.

Trener TSC-a Žarko Lazetić rekao je da je važno što njegova ekipa pred poslednje kolo Super lige Srbije i dalje ima šansu da osvoji četvrto mesto, iako to ne zavisi samo od nje, ali je dodao da to ne sme da opterećuje njegov tim u meču protiv Vojvodine.

Povezano

– Siguran sam da će Vojvodina biti veoma motivisana i da će dati maksimum. Imaju fenomenalne igrače i trenera koga poznajem i izuzetno cenim… Vojvodina je i pojedinačno i timski veoma opasna i nećemo dozvoliti da nas iznenade, već ćemo se dobro pripremiti – rekao je Lazetić, koji je potom nastavio:

– Veoma je važno to što mi i u poslednjem kolu imamo šansu da ostvarimo cilj. Nemamo tu rasterećenosti koju ima Vojvodina i koju ja lično ne volim jer sam svestan da ona može da vodi u oba smera. Iz te rasterećenosti može da se desi da protivniku sve polazi od ruke jer se trenutno ne bore za plasman, ali druge strane ja volim i pritisak pod kojim smo, jer dobar rezultat moramo da postignemo kako bismo ostvarili cilj – istakao je on.

Ekipa TSC-a je u prošlom kolu izgubila u Nišu od Radničkog i tim rezultatom, kako je naveo Lazetić, nije sebi zagarantovala da sudbinu drži u svojim rukama.

– Dozvolili smo da zavisimo od druge utakmice. Ipak, to ne sme da nas opterećuje. Držaćemo fokus na uslovu svih uslova – pobedi. Bićemo spremi, pokazaćemo dobru igru jer samo tako možemo da ostvarimo povoljan rezultat – zaključio je Lazetić.

Igrač sredine terena Bertalan Bočkaj rekao je da su igrači TSC-a profesionalci i da ih odlaganje utakmice nije omelo u pripremama.

– Biće to veoma težak meč, mogu da kažem najteži ove sezone. Treba da budemo koncentrisani i ne smemo da pravimo greške poput onih u Nišu. Tamo smo se loše pokazali, pogotovo u prvom poluvremenu. Ali, ako protiv Vojvodine budemo igrali onako kako znamo i ako svi damo 100 odsto svoje energije, nećemo imati probleme – rekao je on.