Linta: Želja Voždovca je plasman u plej of

FK Voždovac

Promena trenera u ekipi Voždovca donela je željene rezultate, a dolazak Aleksandra Linte na mesto šefa stručnog štaba ispostavio se kao pun pogodak.

U prilog tome govori i podatak da su Voždovčani u poslednja četiri kola u Superligi Srbije upisali po dve pobede i dva remija i posle 14. odigranih kola nalaze se na deobi četvrtog mesta sa Vojvodinom, Napretkom i TSC-om:

povezane vesti

Moram da buem zadovoljan. Preuzeo sam ekipu u sred sezone i u doadašnje četiri utakmice smo bez poraza. Uz to treba dodati za mene veoma važnu stavku a to je da su igrači za kratko vreme usvojili ideju igre koju sam im predstvio i sprovode je dosta uspešno. Gol razlika nam je 8:2 i za sada sve dobro funkcioniše”, kaže Aleksandar Linta.

Voždovac je u prošlom kolu u Surdulici došao do vrednog trijumfa (3:1):

Taj trijumf protiv Radnika na gostovanju nam mnogo znači, posebno jer je ekipa pokazala karakter i podigla se posle početnih 1:0 za domaćina. Uprkos zadovoljstvu trudim se da ni ekipa ni ja nemamo mnogo emotivnih oscilacija posle pobede ili poraza. U Surdulici nismo odustali od naše igre ni kad smo gubili, ostali smo dosledni i sami sebe smo uverili da radimo ispravne stvari”, istakao je Linta.

Voždovčane ovog vikenda očekuje novi težak ispit protiv ekipe TSC-a:

Voždovac u svaku utakmicu ulazi da pobedi. Bez obzira na ime protivnika. Sa duge strane rezultat ne namećem kao imperativ pred igrače. Koncentracija je isključivo na igru, pa iz te igre želimo da dođe rezultat. Verujem da ćemo potiv TSC-a biti maksimalno fokusirani i disciplinovani kako bismo ovako zahtevnu uakmicu mogli da odigramo na visokom nivou. Optimista sam i očekujem pozitivan rezultat”.

O ambicijama u ovoj sezoni Linta je rekao:

Prošle takmičarske godine je opstanak izboren u poslednjem kolu, tako da je svakako želja da ove sezone budemo u sigurnoj zoni, odnosno u grupi timova za plej-of. Moja filzofija je uvek ista i prenosim je na igrače, a ona glasi da je najvažnija svaka sledeća utakmica“ kaže Linta i dodaje:

Ne želimo da sami sebi namećemo velika očekivanja, jer velika očekivanja nose i potencijalno velika razočaranja. U svaku utakmicu ulazimo sa istom ambicijom, da igramo dobar, intenzivan fudbal i da se trudimo da nas takav pristup uvek dovede što bliže trijumfu“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!