Liste sudija i dalje tajna: Đorđević jedini pao

Nikola Đorđević
Starsport/Srđan Stevanović

Liste sudija, najtraženiji dokument uoči svake sezone, ni dan posle usvajanja nisu dobile potvrdu na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije, jedinoj merodavnoj adresi za objavljivanje službenih dokumenata srpske kuće fudbala.

Kako smo najavili još uoči sednice Sudijske komisije, koja je u proširenom sastavu dugo trajala do nedelje kasno u noć, na spisku nije bilo većih promena.

Iz Super lige

Formirana je razvojna grupa za arbitre nižeg ranga, u čijem opisu će biti angažovanje na mečevima Prve i Super lige.

Prema saznanjima Sport kluba, sa superligaške liste izbrisan je Nikola Đorđević. Arbitar iz Aranđelovca „pao“ je na Prvu ligu.

Iznenađujuće, od naredne sezone, u grupi internacionalnih mahača, ne bi trebalo da bude ni Atile Hartmata. Novopečeni pomoćni sudija sa FIFA znakom u prošloj sezoni nalazio se u timu Nenada Minakovića. Saznajemo da je arbitar iz Novog Sada novog pomoćnika našao u Nišliji Bošku Božoviću.

Plan o skidanju Novaka Simovića i Lazara Lukića, sa liste Super lige, nije prošao.

Poslednjih dana utihnule su ideje o radikalnim rezovima, u tom paketu eliminisan je i plan o „brisanju“ arbitra iz Lovćenca i Beograda. Skroman izbor u nadolazećim snagama, uz iskustvo Simovića i Lukića, uticali su na ostanak dvojice arbitara na superligaškim terenima.

FUDBALSKE ANALIZE NA SPORT KLUBU

Mažić: Od neuspeha pravimo uspehe

Savićević: Oterao bih odmah Tadića

Posle susreta sa Vučićem Piksi ima šanse

Mic, po mic: Terzić blizu Terazija 35

Dan uoči sednice zaključena je prošla sezona, ali prema već ranije definisanom stavu predsednika Dejana Santrača ocene nisu bile konačno opredeljujući faktor u definisanju statusa arbitara.

Seminar sudija Super lige trajaće od petka do nedelje u Novim Banovcima i Staroj Pazovi.

Sudijska komisija, kako smo i ranije najavili, u narednu sezonu ući će u promenjenom sastavu. Posle ostavke Aleksandra Vasića, u tim Dejana Santrača biće, najverovatnije, uključen Zrenjaninac Branko Pavlović.

Znatno veće korekcije, od sudijskih, kako saznajemo, napravljene su na listi kontrolora Super i Prve lige. O tome, ipak, u posebnoj analizi Sport kluba.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare