Mažić za SK: Sudijska organizacija u Srbiji ne postoji!

Srbija - Super liga 9. jul 202414:49 27 komentara

Gost Euro specijala Sportlajta u ponedeljak je bio Milorad Mažić, nekada najbolji srpski sudija, čovek koji je sudio finale Lige šampiona, a sada prvi čovek Sudijske organizacije Fudbalskog saveza Rusije. Govorio je Mažić o mnogo zanimljivi tema iz svoje struke, a posebno je oštar bio u komentarima o Sudijskoj organizaciji Srbije.

Na pitanje da li bi UEFA i FIFA trebalo da uvedu neku vrstu prinudne uprave u Sudijsu organizaciju Fudbalskog saveza Srbije, Milorad Mažić je rekao da je to tema kojim se ne bavi i koja ga mnogo ne zanima.

„Ne bavim se tim pitanjem. Mislim da je mnogo toga izrečeno što se tiče i same strukture i organizacije. Sudijska organizacija u Srbiji ne postoji i to sam već naglasio par puta.

Ona postoji fiktivno samo na papiru.

Za mene je nonsens da Sudijska komisija, to sada ako hoćete da ne donosite odluke ko je odgovoran za posao kojim se bavi, onda donesete neke komisije. To je nasleđe iz prošlih vremena. I onda ta Sudijska komisija donese neku listu. Znači, izabere svoj tim ljudi na koje računa da će ići na sledeće prvenstvo, na koje računa.

Liste sudija i dalje tajna: Đorđević jedini pao

I onda vi odete na neki Izvršni odbor, Odbor za hitna pitanja i oni to migu da promene. Po meni to nema logike.

To je za mene kao kad bi selektor birao, bilo koji selektor reprezentacije, birao i onda otišao na Izvršni odbor i onda mu oni biraju igrače.

Kod nas Sudijska organizacija ne postoji, nema nikakvu autoniomiju, nema nikakav autoritet, to sam već mnogo puta naglasio bez obzira što se oni brane oko toga da to nije tako…“

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare