Mijailović: Nastavak hajke protiv Zvezde, nećemo Jovanovića

Džajić i Mijailović
Starsport

Crvena zvezda je i zvanično digla glas protiv delegiranja Srđana Jovanovića za glavnog sudiju 171. večitog derbija.

U izjavi, dostavljenoj medija, predsednik Svetozar Mijailović, najavio je i konkretne korake rukovodstva šampiona.

Povezano

“Neprijatno smo iznenađeni najavom u medijima da će sudija Srđan Jovanović biti delegiran kao glavni sudija 171. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde, zakazanog za sredu 27. septembar. Tokom prethodnih devet godina, jedan jedini sudija za koga je Crvena zvezda tražila izuzeće da ne sudi našem klubu je bio Srđan Jovanović. Jovanović je osvedočeni navijač Partizana, njegova porodica je radila za Partizan i on je u skladu sa tim antagonizmom prema Crvenoj zvezdi i sudio sve utakmice koje su se ticale našeg kluba“, istakao je Mijailović.

U nastavku izjave stoji:

„Zbog svega navedenog mi smo 2019. godine od FSS zvanično tražili da Jovanović nikad više ne sudi utakmice našeg kluba. Nikad ni za jednog sudiju to nismo tražili, samo za njega. I FSS je baš njega delegirao za predstojeći derbi. Smatramo da najava delegiranja Srđana Jovanovića predstavlja nastavak organizovane hajke protiv FK Crvena zvezda od strane generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića i predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića, dok su ostali rukovodioci FSS nemi posmatrači.“

Zato Zvezda razmatra opciju nedolaska na stadion Partizana.

„Želim da obavestim i rukovodstvo FSS i našu javnost da je stav našeg menadžmenta i moj lični stav da ne prihvatamo da igramo večiti derbi ukoliko se ne promeni odluka o delegiranju sudije Srđana Jovanovića. Ne želimo da utičemo na rukovodstvo FSS sa našim željama, koga bismo mi želeli da sudi, neka sudi bilo ko samo ne Srđan Jovanović. Ovde se ne radi da li Crvena zvezda ima najjači tim u poslednjih 30 godina ili ne, ovde se radi o našoj obavezi da zaštitimo naš klub i ne dozvolimo pojedincima unutar fudbalske organizacije da se iživljavaju nad najvećim klubom na ovim prostorima. Ako smo zvanično najveći onda zahtevamo i takav tretman bez obzira na snagu naših igrača. Zakazao sam vanrednu sednicu Upravnog odbora FK Crvena zvezda za utorak u 12 časova da bi UO zauzeo konačan stav i doneo adekvatnu odluku“, poruka je predsednika Crvene zvezde.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare