Na prozivci Zvezde Đurić, Prucev, Kabić, Ado…

Andrej Đurić
Guliver/Reuters/Dilara Senkaya

Crvena zvezda počinje pripreme u ponedeljak lekarskim pregledima, a treneru Vladanu Milojeviću javiće se i nekoliko momaka koji su u prošloj sezoni bili na pozajmicama u inostranstvu.

Izvesno je da će Milojević na prozivci pročitati imena i prezimena Andreja Đurića, Jegora Pruceva, Uroša Kabića i Edmunda Ada, dok je već doneta odluka u klubu da Aleksandar Kahvić i Uroš Lazić budu u sledećoj sezoni u OFK Beogradu.

Vesti sa Marakane

Čeka se konačna odluka kluba i Milana Borjana da li će trofejni golman biti u klubu ili će na novu pozajmicu, dok se vode razgovori o prodaji Stefana Lekovića Viljarealu.

Od fudbalera koji su bili na pozajmicama, Milojević računa na Kangvu. Reprezentativac Zambije će se javiti početkom jula, pošto je imao produžene obaveze zbog utakkica u Africi poput Kange, Đige i Endiaja.

Kvartet Prucev-Đurić-Kabić-Ado odradiće bazični deo priprema na Zlatiboru, verovatno i putovati na turnir u Rusiju. Postoji mogućnost da neko od njih do tada realizuje transfer, ali tu je i opcija da Milojević odredi da su mu neophodni za novu sezonu.

Štoper Đurić, kapiten mlađih selekcija u svojoj generaciji – „klasi 2003“, posle kaljenja u Domžalama i izlaska na evropsku scenu sa tim slovenačkim klubom imao je iskorak u Slovačkoj i jesenas igrao standardno i kvalitetno u Ligi konferencije za Spartak iz Trnave. Crvena zvezda je u septembru produžila ugovor sa njim.

Kabić je kupljen prošog leta od Vojvodine za 800.000 evra. Nije se nemtnuo kod Bahara, pa ni na zimskim pripremama Milojeviću i otišao je na pozajmicu u Torino. Otišao je bez debija u Seriji A, pa nije usledio otkup.

Kabić
Starsport/Srđan Stevanović

Prucev je bio zapažen u Sloveniji (pet golova, šest asistencijaI i osvojio je titulu. Celje je htelo da otkupi Rusa za milion evra, ali Crvena zvezda smatra da je njegova vrednost daleko veća i počinje pripreme kod Milojevića.

Ado je posle jeseni bez šanse kod Bahara otišao u Radnički iz Niša, igrao je prosečno i čini se da je i za njega i Zvezdu najbolje da pronađu model rastanka.

EURO groznica

Nazire se Piksijevih 11

Rudolfe Dizelu, diži Nemačku

Škotima preselo otvaranje

Raspored i satnica svih utakmica

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare