Napokon: Superligašima isplaćena prva rata za TV prava

Stadion Crvene zvezde
Starsport/Marko Đoković

Klubovima Mocart bet Super i Prve lige Srbije, napokon, isplaćena je prva rata za TV prava u aktuelnoj sezoni.

Uz pomoć Fudbalskog saveza Srbije tranša, ukupne vrednosti od 1,275 miliona evra, namirena je sa zakašnjenjem od tri nedelje.

Povezano

U četvrtak popodne, na račune 14 klubova superligaškog društva, slilo se po 62.500 evra.

Crvena zvezda i Partizan, po istom osnovu, prihodovali su po 200.000.

Podsetimo, 21. septembra, nekoliko klubova elitnog ranga izrazilo je nezadovoljstvo činjenicom da kasni isplata zagarantovane rate za TV prava. Podatak da se izmirenje obaveze očekivalo još krajem avgusta učinio je situaciju dodatno dramatičnom.

Telekom je istog dana uplatio određen deo novca na račun Fudbalskog saveza Srbije odakle je automatski prosleđen kompletan iznos od 1,275 miliona evra klubovima Mocart bet Super lige.

Nije prvi put da novac za televizijska prava i službena lica kasni.

Naprotiv, dešavali su se i ranije zastoji u isplati, i to višemesečni, ali je Fudbalski savez Srbije sopstvenim sredstvima „gasio požar“, uplaćivao novac klubovima i kasnija potraživanja namirivao od kupca TV prava.

U aktuelnoj sezoni, ipak, FSS očigledno nije spreman da, barem u punom kapacitetu, krpi dugovanja drugih i čuva prividan mir.

Prema ranije overenom ugovoru, Crvena zvezda i Partizan, od TV prava, godišnje prihoduju po 800.000 evra. Ostali superligaši računaju na po 250.000. Deo novca raspoređen je i članovima Mocart bet Prve lige Srbije.

Kompletan iznos isplaćuje se tokom sezone u četiri jednake rate.

Bonus video