Nemački novinari puni hvale za nekadašnjeg fudbalera Čuke

fk čukarički

Bivši prvotimac Čukaričkog blista u ekipi Bohuma, za koju je odigrao poslednjih devet utakmica, a klub je u tom periodu osvojio 16 bodova i pozicionirao se na sredini tabele nemačke Bundeslige Erhan Mašović je maja 2017. godine potpisao ugovor sa belgijskim velikanom Brižom, bio je to jedan od najvećih transfera Čukaričkog.

Prošao je ovaj momak rođen u Novom Pazaru gotovo čitavu omladinsku školu kluba sa Banovog brda, debitovao je još 2016. sa nepunih 18 godina, a njegove kvalitete brzo su prepoznali klubovi širom Starog kontinenta, najbrži su bili upravo Belgijanci. Usledile su pozajmice u slovačkom Trenčinu i danskom Horsensu, gde je Mašović sticao iskustvo, a potom ga je prošle sezone angažovao nemački Bohum.

Klub je tada bio u drugoj nemačkoj ligi, popularnoj Cvajti, i dominantno je izborio povratak u elitni rang. I ove sezone Bohum igra sjajno, a to važi i za Mašovića, momka koji je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije Srbije. O igrama Erhana Mašovićeva pisali su i nemački novinari, koji u prestižnom „Bildu“ ističu da je ovaj momak „zgrabio šansu koju mu je ukazao trener Tomas Rajs“.

„Uspon Erhana Mašovića (23) u dresu Bohuma nije slučajnost. Srbin je prošle sezone u drugoj Bundesligi bio daleko od startnih 11. Međutim, ovaj disciplinovani defanzivac se nije štedeo na svakom treningu, uvek je davao maksimum. Posle poraza na domaćem terenu od Bajerna sa čak 7:0, trener Tomas Rajs rešio je da promeni odbranu, dao je šansu i Mašoviću. A on je uneo u igru Bohuma smirenost, dobio je mnogo duela sa protivničkim igračima. Rezultat: Bohum je osvojio 16 bodova u poslednjih devet kola, u kojima je Mašović konstantno igrao“, naveli su nemački novinari.