Nikad mirniji derbi: Zvezda na tapetu zbog bakljade

Srbija - Super liga 23. sep 202117:55 > 18:31 3 komentara
FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Poslednji „večiti derbi“ bio je i jedan od „najmirnijih“. Članovi Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije pokrenuli su jedino postupak protiv Crvene zvezde, zbog većeg broja upaljenih baklji na severnoj tribini stadiona u Humskoj.

Komisija bi naredne nedelje trebalo da odmeri kaznu crveno-belima. Zvezdine pristalice nisu baklje ubacivale na teren, niti izazvale prekid igre, zbog čega ni finansijska globa neće biti značajnija.

Navijači Partizana bili su znatno mirniji, skoro da nisu ni koristili pirotehniku. Protiv crno-belih nije ni pokrenut postupak, što je do juče bilo nezamislivo posle susreta najljućih rivala u fudbalskoj Srbiji.

Povezano

#related-news_1

Mnogo više bure bilo je na prvoligaškim terenima. Kasa Budućnosti iz Dobanovaca olakšana je za 100.000 dinara, zbog loše organizacije utakmice sa IMT-om.

Svega je bilo na tom susretu, na udaru čelnika oba kluba našla su se službena lica. U sudijskoj svlačinici našli su se Nedeljko Ostojić, predsednik Budućnosti, i Rade Dunjić, prvi čovek IMT-a. Dunjić je u poluvremenu imao primedbe na arbitražu, dok je Ostojić, prema izveštajima službenih lica, smirivao situaciju. Uloge su promenili posle utakmice – Ostojić se glasnim rečima ustremio na sudiju Ivana Stamenkovića, a Dunjić bio „mirotvorac“.

Epilog – Ostojić i Dunjić kažnjeni su zabranom vršenja funkcija u fudbalu tri meseca, uslovno godinu na dana.

Šef struke kraljevačke Sloge, Neško Milovanović, opomenut je zbog isključenja prošlog vikenda.

Preterao je i Rade Todorović, prvi čovek kraljevačkog Kikera. Nesportski se ponašao na utakmici Kadetske lige Srbije i to u više etapa. Vređao je sudije u svlačionici, potom i na parkingu, upotrebio teške reči, čak i pretnje, zbog čega će najverovatnije biti na duže vreme izbačen iz fudbala.

Odluku o sankciji trebalo bi da donese Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na narednoj sednici, iduće nedelje.

 

Komentari (3)

Vidi sve komentare