Nikad ne reci nikad: Miloševiću rekordna plata u Humskoj

Vazura i Milošević
Srđan Stevanović/Starsport

Partizan ponovo ima trenera. Staro, dobro, poznato lice Sava Miloševića odbranilo je i ovog puta stolice nedoraslim klupskim vođama... Do novog kuršlusa u Humskoj.

Eskpresna smena Ilije Stolice, pet minuta posle ispadanja od kiparskog AEK-a, poslala je i delimično upućenim u dešavanja među crno-belima jasnu poruku – Partizan već ima spremljeno rešenje za naslednika na klupi. Jutro, posle nokauta i neviđenog izliva navijačkog besa na tribinama, stigao je i spasilac. Savo Milošević.

Buran petak u Humskoj

Šta se to desilo, u međuvremenu, da legendarni napadač, pretendent na klupsku funkciju „s druge strane aktuelne uprave“, potom i trener, po ko zna koji put krene protiv sebe i legendarne: „Srpski fudbal me nikad više neće videti“?

Priterano uza zid, ne hajući na poruku 12.000 navijača da „odlazi“, rukovodstvo Partizana zaigralo je u petak sabajle na poslednju i u ovom trenutku jedino raspoloživu kartu – novac. Pregovarački manevar, iza kojeg je stajala ključna želja za očuvanjem pozicija, spakovan je u rekordnoj, skoro ultimativnoj, ponudi Savu Miloševiću. Bez opcije „ostavi“…

Povratnik na klupu crno-belih, kako saznajemo, radiće za oko pola miliona evra godišnje! Ni približno sličan ugovor nije ponuđen, poslednjih desetak godina, nijednom od trenera u eri „novog“ i „savijenog“ Partizana. Čelnici vicešampiona, poučeni iskustvima s kraja maja i početka juna, dobro su znali kakve izazove mogu da očekuju u razgovorima sa naslednikom Ilije Stolice na klupi. I zato su zaigrali na jedinu moguću strategiju odbrane – novac.

Klasična zamena teza i neodgovornosti, u režiji Milorada Vučelića, Miloša Vazure i po ko zna koji put zvanično odćarlijalog Ivice Ilieva, definisala je Partizanovo „sutra“, nabijeno oblacima i tamom… Da li i dalje neko veruje da problemi crno-belih izbijaju sa klupe?

Tek da se zna – Stolica je bio deseti trener Partizana, od dolaska nove vlasti u Humsku, krajem 2014. Posle utvrđivanja pozicija Milorada Vučelića, oktobra 2016, smenjivali su se Marko Nikolić, Miroslav Đukić, Zoran Mirković, Savo Milošević, Aleksandar Stanojević, sada i Ilija Stolica. U svega pet godina i deset meseci, šestorica trenera u sedam mandata. Partizan više ne liči na sebe…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare