Nova lista UEFA posmatrača: Đokić debituje, nema petog

Nenad Đokić
FSS

Fudbalski savez Srbije imaće četvoricu posmatrača u UEFA takmičenjima do 2025. godine.

Ka Švajcarskoj je otpremljena lista sa predloženim kandidatima: Milorad Mažić, Dejan Filipović, Boško Jovanetić i Nenad Đokić.

Povezano

Iako srpska kuća fudbala ima kvotu od pet kontrolora, na spisku se nalazi jedan manje. Kako saznajemo, u postojećem sazivu, jednostavno, nije bilo ideje ko bi mogao da popuni upražnjeno mesto na listi UEFA posmatrača iz Srbije.

Novo lice za period 2023-2025. biće Nenad Đokić. Bivši internacionalni arbitar iz Užica, član Sudijske komisije FSS, ima uticajnu poziciju u zapadnom regionu i kao jedan od ključnih ljudi u postojećoj hijerarhiji, logično, našao se na listi.

Ostala tri mesta poverena su poznatim licima.

Prvo, najboljem srpskom sudiji Miloradu Mažiću. Iako angažovan na Kipru, kao prvi čovek tamošnje organizacije, Vrbašanin će i u naredne dve godine predstavljati FSS na međunarodnoj sceni.

Predsednik Sudijske komisije FSS, Dejan Filipović, biće posmatrač na međunarodnim utakmicama i u naredne dve godine.

Napokon, na listi je ostao i Užičanin Boško Jovanetić, svojevremeno najbolje kotirani srpski sudija i UEFA kontrolor sa najdužim stažom iz domaćih takmičenja.

Starsport/Peđa Milosavljević

Na listi više nema Milana Karadžića, prošle godine smenjenog predsednika sudijske organizacije. Zanimljivo, Karadžić je i dalje član IO FSS, saziva bez legitimiteta u postojećem skupštinskom sazivu.

Legendarni Zoran Petrović, sredinim prošle godine otišao je u penziju. Zvanično, krajem 2022. završio je i karijeru međunarodnog posmatrača.

O petom čoveku razmišljalo se danima, ali u postojećem sazivu nije bilo adekvatnog rešenja…

Zanimljivo, aktuelne predloge nije sačinio, niti usvojio Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije. Rukovodeći organ sastao se tek kraj prošle godine, tema o UEFA posmatračima bila je tada daleko od ozbiljne rasprave…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare