Novi problem za Zvezdu: Hvang se vratio povređen iz Seula!

Hvang
Starsport/Srđan Stevanović

Problemi za Crvenu zvezdu pred utakmicu u Lajpcigu sve su veći. Posle Osmana Bukarija, povreda tokom reprezentativnih obaveza zadesila je i In-Beom Hvanga! Korejac se vratio iz Seula sa "načetim" butnim mišićem i skoro izvesno je da neće igrati protiv Javora u subotu.

Neizvesno je hoće li najskuplja Zvezdina investicija u istoriji kluba biti u stanju za igru u Lajpcigu, a traje borba da se za taj meč spremi strelac u prva dva kola Lige šampiona Bukari. Ako se ispostavi da njih dvojica ne mogu da se nađu na terenu, biće to ogroman hendikep za crveno-bele.

Povezano

Hvang je bio predviđen za stratera na prijateljskoj utakmici sa Tunisom, ali je tokom zagrevanja osetio bol u predelu aduktora i došlo je do promene u protokolu, pa je selektor Jirgen Klinsman ukazao šansu vezisti Genta. Vratio se Hvang u Srbiju ranije nego što je bilo predviđeno i ušao u proces lečenja i laganijih treninga.

Bez obzira da na odlične trkačke predispozicije, Hvang je došao u problem jer je tokom kompletnog leta radio individualno ili u manjim grupama. Zbog spora sa Olimpijakosom, izostalo je prolaženje bazičnog dela rada na kondicionom planu.

Crvena zvezda je Hvanga dovela za obeštećenje od pet miliona evra, a on je i po plati najskuplji igrač tima. Borba za njegov potpis trajala je do poslednjeg dana za prijavu igrača za Ligu šampiona, a uklapanje u tim ide sporije nego što su na Marakani očekivali.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare