Oglasio se i Partizan: Apel grupe bivših igrača pun neistina

Vazura Vučelić
Starsport/Srđan Stevanović

Izgleda da smo na pragu "rata" za prevlast u fudbalskom klubu Partizan. Posle saopštenja koje su uputili nekadašnji igrači Partizana u nameri da klub vrate na pobedničke staze i aktuelnu upravu svrgnu sa vlasti, oglasio se i Partizan.

Saopštenje kluba iz Humske prenosimo u celosti i bez izmena:

„FK “Partizan“ je primoran da se oglasi povodom današnjeg apela tzv.grupe bivših igrača kluba. Javnost u Srbiji, a prvenstveno svi koji vole Partizan najpre moraju znati da je saopštenje prepuno neistina, kleveta, insinuacija, lažnih optužbi, a pre svega se u saopštenju navode imena bivših igrača kluba, koji ni na koji način ne podržavaju apel.
Prema saznanjima kluba, bivši igrač FK “Partizan“ Đorđe Tomić (koji je u javnosti poznat po svojim istupima i stavovima prema aktuelnom rukovodstvu, a koji su usmereni na unošenje nemira i razdora među svima koji vole Partizan) jedan je od inicijatora i kreatora apela, sa očiglednom željom da vaninstitucionalno i mimo Statuta kluba inicira nekakve promene. Javnost treba da zna da je isti Đorđe Tomić već bio angažovan u FK “Partizan“ pre više od decenije, ali je na radnom mestu proveo ukupno 3 dana, samovoljno ga napustivši sa obrazloženjem da rad u omladinskoj školi kluba “nije za njega“.

Skupština FK “Partizan“ funkcioniše redovno, kao i Upravni odbor, koji su izabrani u januaru 2022.godine, sa mandatom do 2027.godine, u procedurama koje predviđa Statut kluba. Sednice svih organa kluba, pa i Skupštine, se održavaju u skladu sa Statutom kluba.
Celokupno saopštenje obiluje neistinama, a vrhunac svega predstavlja činjenica da su u proteklim danima vršene manipulacije prilikom ubeđivanja ljudi da podrže apel, pa su se tako na prvobitnom spisku našla imena bivših igrača i legendi kluba, koji ni na koji način nisu povezani sa tzv. apelom, a koji su već kontaktirali klub povodom cele situacije.

Pročitajte još:

Iz Humske tvrde da nije bilo nikakvog osnova za optužbe o pravnom nasilju i finansijskim malverzacijama:

„Takođe, nema govora o nekakvom višegodišnjem pravnom nasilju i finansijskim malverzacijama i zloupotrebama koje se navode u apelu, a obzirom da FK “Partizan“ svake godine uspešno prolazi monitoring UEFA i proces licenciranja pri FSS, koji imaju uvid u celokupno poslovanje kluba.
Autori saopštenja takođe navode nekakvo “propadanje omladinske škole“, valjda želeći isto kako bi oni preuzeli rukovođenje školom, a realnost je takva da su omladinska i kadetska selekcija kluba šampioni Srbije u prošloj sezoni, da je omladinska selekcija kluba sa mnogo uspeha nastupala u UEFA ligi mladih, a da je škola u prethodnim godinama “proizvela“ igrače koji će sa ponosom predstavljati Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj – Vlahovića, Pavlovića, Milenkovića, Lukića, Živkovića i druge…
FK “Partizan“ će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu i sa funkcionisanjem u svemu u skladu sa Statutom i regulativama FSS, a po ovom pitanju se više neće oglašavati“, pisalo je u saopštenju.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare