Oglasio se Novi Pazar: Hoće da nas izbace iz elite

FK Novi Pazar
Emir Sadović/Starsport

Upravni odbor superligaša Novog Pazara potvrdio je informaciju Sport kluba da se pod sumnjom nalazi meč 30. kola šampionata, protiv Radnika. Pazarci ističu da su dobili dopis iz Fudbalskog saveza Srbije, u kojem se sumnja da su petorica fudbalera „navodno učestvovalau nameštanju rezultata“.

Iz kancelarije Novog Pazara prosleđeno je i saopštenje u kojem stoji:

„Uprava Novog Pazara održala je sastanke sa pomenutim igračima, koji najoštrije demantuju da su igrali kladionicu, a još manje da su uradili nešto protiv interesa svog kluba. Igrači su izričiti da će angažovati advokate, zbog odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje. Spremni su da idu na poligraf i da će iskoristiti sve istance u državi i van nje, da bi se utvrdila puna istina.“

Povezano

#related-news_1

Stav kluba je da, bez obzira što je zahtev stigao iz UEFA, slučaj zaslužuje konačan epilog. Novi Pazar insistira na utvrđivanju činjenica.

„Postoji čitav niz nelogičnosti u optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi i da se na taj način klub izbaci iz Super lige. Uprava Novog Pazara obezbedila je sredstva za premiranje svojih igrača u svakoj utakmici u završnici prvenstva. Premije nikad nisu bile veće u istoriji kluba. Utoliko su čudnije optužbe na račun petorice naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima, sa kojima klub nikad nije imao problema“, stoji u konačnoj poruci UO Novog Pazara.

Duel sa Radnikom, u Surdulici, završen je pobedom domaćina sa 2:0. Novi Pazar je pod sumnjom da je namerno izgubio utakmicu, ali i prvo poluvreme. Surduličani su trijumf obezbedili golovima Siniše Babića u desetom i Uroša Milovanovića u 35. minutu. Konačnu odluku doneće Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić.