Omladinci Partizana peti na jakom turniru u Francuskoj

FK Partizan Omladinci
FK Partizan

Na turniru u Francuskoj pored domaćih timova učestvovale ekipe iz Holandije, Belgije, Švajcarske, Sjedinjenih Američkih Država i - Srbije.

Povezane vesti

Novi zapažen rezultat ostvarili su mladi fudbaleri Partizana. Nakon što su kadeti stigli do finala turnira u Amsterdamu, gde ih je savladao domaći Ajaks i omladinci se mogu podičiti odličnim rezultatom na jakom međunarodnom turniru u Francuskoj.

Igrači crno-belih uzrasta do 19 godina, kojima su bili priključeni i pojedini vršnjaci iz Teleoptika osvojili su peto mesto na 43. izdanju turnira „St-Joseph/St-Martin“ na kojem su učestvovali klubovi iz Holandije (Tvente, Vitese), Francuske (Sent Etjen, domaća selekcija), Belgije (Klub Briž), Švajcarske (Lozana) i Sjedinjenih Američkih Država (Kapital).

Omladinci Partizana su tokom tri takmičarska dana odigrali i meč protiv ekipe Sent Etjena, a početni udarac na tom duelu izveli su predsednik francuske ekipe, Bernar Kijazo i počasni predsednik našeg kluba, inače legenda nekadašnjeg šampiona Francuske, Ivan Ćurković.

FK Partizan Ivan Ćurković Olgica Perić Bernar Kijazo
FK Partizan

„Bile je velika čast biti deo ovako velikog turnira, hvala svima u Francuskoj na gostoprimstvu, a pogotovo čelnicima Sent Etjena sa kojima imam poseban odnos. Divno je bilo ovih nekoliko dana“, rekao je za klupski sajt Ivan Ćurković koji je bio deo delegacije Partizana, čiji je šef bila Olgica Perić.

Koliko je ekspedicija Parnog valjka bila dobro dočekana u Francuskoj istakao je i trener omladinske selekcije Aleksandar Mirosavljević:

„Mogu samo da kažem da smo svi oduševljeni, ne samo turnirom, već gostoprimstvom i poštovanjem na koje nam je svaki put ukazivano zbog počasnog predsednika FK Partizan Ivana Ćurkovića. Poštovanje koje on ima ovde od strane fudbalskih znalaca, je malo reći impresivno! Ponosni smo što smo bili deo toga.

FK Partizan omladinci
FK Partizan

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!