Ostavka u FSS i FS Beograda: Gazimo poštene, podržavamo mulj

FSS
Srđan Stevanović/Starsport

Poznati sportski radnik, Nenad Stanojević, povukao se sa svih aktivnih funkcija u fudbalskoj vertikali.

Nezadovoljan poslednjim dešavanjima u prestoničkoj kući fudbala podneo je ostavku na mesto člana Izvršnog odbora i Komisije za takmičenje FS Beograda.

Povezano

Povukao se istovremeno iz skupštinskog saziva i Komisije za status i registraciju igrača Fudbalskog saveza Srbije.

U propratnom pismu, adresiranom na Skupštinu, IO  i predsednika Skupštine FS Beograda, Stanojević definiše „nepremostive razlike u stavovima o načinju rukovođenja takmičenjima FSS i propisa disciplinskih organa“, kao razlog ostavke.

Pisani dokument, s potpsom Nenada Stanojevića, zbog posebne težine, Sport klub prenosi u celosti.

„Znajući da razlozi leže u različitim pritiscima na sadašnje rukovodstvo, koji su izdejstvovali nakaradna tumačenja Disciplinskog pravilnika FSS (od kažnjavanja igrača Zemuna i Budućnosti iz Dobanovaca, o kojima sam već iznosio primedbe na IO FSB, preko kažnjavanja Rada, gde je primenjen apsolutno pogrešan član pravilnika, do poslednjih odluka o Napretku i Balkanu) i kršenja sopstvenih akata, kao na primer Pravilnika o standardizaciji terena i igrališta FSB, Propozicija za seniore i mlađe kategorije, koje smo mi kao Izvršni odbor usvojili, a ne pridržavamo se istih.

SUDIJA NARKODILER UHAPŠEN U ZAJEČARU

OVDE NEMA PODELA, OVO JE NOVI PAZAR!

Odlučio sam iz moralnih razloga da više ne budem deo sistema, čije će odluke, pogotovo poslednje, imati u budućnosti nesagledive posledice u takmičenjima za mlađe kategorije. Odlukama, donetim u vezi sa kršenjem Pravilnika o stručnom radu, uništavamo sopstveni autoritet kod klubova, uništavamo poštene i ispravne sportske radnike, ponižavamo klubove koji se trude da ispune sve što smo tražili od njih, a podržavamo fudbalski mulj koji se taloži, razvija i uništava sve pred sobom.

SK TIM 35. KOLA MOCART BET SUPER LIGE

Bojim se da smo savez vratili najmanje pet godina unazad, u vremena koja smo svi hteli što pre da zaboravimo. Iskreno se nadam da su moja odluka i pretpostavke o budućnosti pogrešne, a vama želim puno uspeha u budućem radu“, stoji u pismu Nenada Stanojevića, od 10. maja.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare