Otkrivamo: Ko su potpisnici „Apela za spas Partizana“

Kežman i Vučelić
Starsport/Peđa Milosavljević

Partizanovci su spremni – „Apel za spas Partizana“ ugledaće svetlo dana. Napokon!

Vremenski rok, kako saznajemo, nije definisan.

Bura u Humskoj

Nezvanično, očekuje se da do srede u podne bude obelodanjen konačan tekst predloga, uz dva ključna zahteva – hitna smena uprave i raspisivanje demokratskih izbora za kontitusanje novog saziva klupske skupštine.

Spisak potpisnika, za sada, najinteresantnija je tema u crno-belim krugovima. Za sada pominje se preko 80 partizanovaca.

Podržani od svih navijačkih grupa, bivši prvotimci i treneri stali su iza proglasa u kojem, između ostalog, traže hitne korake i raskidanje sa praksom urušavanja ugleda Partizana. Ne radi se isključivo o sušnim godinama, bez trofeja, već i srozavanju i u rukovođenju, transfer politici, eroziji ugleda škole…

Konkretan korak na prvi poziv povukao je Mateja Kežman. Iako daleko od Humske, nije ni časa čekao da stane iza „Apela za spas Partizana“.

Nikoga nije usporavao, niti izjašnjavanje uslovljavao ostalima, ni Saša Ilić. Legendarni prvotimac Partizana prihvatio je shodno težini imena i prezimena važnu ulogu u narednim koracima.

Dilemu, kako saznajemo, nije imao ni Vladimir Stojković. Nekadašnji golman Partizana stao je uz bivše saigrače, zajedno sa Lazarom Markovićem, Nikolom Ninkovićem, Petrom Škuletićem… Glas „za“ promene dolazi i od Andrije Delibašića.

Nedimović protiv Piksijevog ugovora

Konačan spisak Orlova za Nemačku

Zvezda štopera našla u Bačkoj Topoli

Zašto je i ko blokirao sud FSS?

„Apel za spas Partizana“ potpisali su i bivši treneri Vladimir Vermezović, Ivan Golac, Slobodan Krčmarević

Neće da ćute ni doskorašnji reprezentativci Ivan Obradović i Antonio Rukavina!

Generacije prvotimaca iz osamdesetih, na spisku nezadovoljnih stanjem u Partizanu, predstavljaju Zvonko Varga, Nenad Stojković, Nikica Klinčarski, Miloš Đelmaš, Dževad Prekazi

Ilić i Stojković
Starsport/Srđan Stevanović

Potpisnici su i prvotimci iz devedesetih godina prošlog veka: Budimir Vujačić, Nenad Bjeković junior, čuveni bomarder Damir Čakar, Goran Bogdanović, Đorđe Tomić, Goran Trobok

Zanimljivo, na spisku, iako su neposredno osetili urušavanje i nemoć nekad velikog kluba, nema doskorašnjih trenera i bivših prvotimaca Partizana modernog doba. Upražnjena su ostala i mesta namenjena potpisima partizanovaca, trenutno zaposlenih u Fudbalskom savezu Srbije.

Nema ni pojedinih stručnjaka, u poslednje vreme aktivnih u javnim komentarima očigledne krize u Humskoj…

Inicijatori očekuju da će obelodanjivanje inicijative pokrenuti i veliki broj partizanovaca, u aktuelnom trenutku samopasiviziranih i ostavljenih po strani. Na istom talasu, kako se čuje u najavama, velike nade polažu i u činjenicu da su posle dužeg vremena ujednjene sve navijačke grupe crno-bele porodice.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare