Partizan demantovao Zvezdu: Podrška rukovodstvu Beograda

Vučelić i Vazura
Starsport/Srđan Stevanović

Predstavnici Partizana demantovali su tvrdnje čelnika Crvene zvezde da nisu dobili poziv za Izbornu skupštinu Fudbalskog saveza Beograda. I otišli korak dalje – pružajući maksimalnu podršku novoizabranim organima beogradske kuće fudbala, na čelu sa predsednikom Markom Zdravkovićem.

Posle „uzavrelog“ pisma crveno-belih, u nedelju popodne, reagovao je Partizan. Dan kasnije, u jutarnjim satima, Miloš Vazura, generalni direktor kluba iz Humske, ponovio je da će crno-beli imati predstavnika na ranije zakazanoj sednici.

Izbori u FSS

„FK Partizan Vas još jednom obaveštava da će sa odlukom kluba od 5. avgusta 2022. godine, delegat u budućem sazivu Skupštine Fudbalskog saveza Beograda biti Milorad Nikolić, zamenik generalnog direktora. Učestvovaće u radu sednice i glasati po svim tačkama predloženog dnevnog reda“, najavio je Miloš Vazura.

Direktor Partizana, praktično, pobio je tvrdnje čelnika Crvene zvezde da dva najveća srpska kluba nisu konsultovana oko datuma sednice i izbora novog saziva beogradske kuće fudbala. Rukovodstvo šampiona Srbije, dan kasnije, otišlo je korak dalje i u otvorenom pismu zapretilo da će brzo smeniti novoizabrane ljude u beogradskom savezu. Partizan je odgovorio maksimalnom podrškom novim ljudima u Deligradskoj ulici.

Odluke na zasedanju u ponedeljak usvojene su jednoglasno, uz glasove „za“ 34, od ukupno 39 delegata. Fudbalski savez Beograda, u narednom mandatnom periodu, predvodiće Marko Zdravković. U sastav Izvršnog odbora uključeni su i bivši kapiteni Crvene zvezde i Partizana – Vladimir Dišljenković i Stefan Babović.

Po tradiciji, sednice FS Beograda uvek su najavljivale rasplet izbornog procesa u sistemu Fudbalskog saveza Srbije i vremenski prednjačile ispred regionalnih.