Partizan vraća Markovića, dolazi i Strahinja Pavlović?

Srbija - Super liga 22. jun 202213:33 > 13:34 2 komentara
Guliver

Svetozar Marković već viđen u Partizanu, crno-beli bi mogli da angažuju i Strahinju Pavlovića, ali taj posao za sada ne deluje toliko realno.

Partizan je doveo dva pojačanja, na mestima levog i desnog beka, stigli su Zlatan Šehović i Aleksandar Filipović. Kako sada stvari stoje, odbrana crno-belih biće prilično renovirana.

Povezano

Pominjao je novi šef struke Ilija Stolica da njegovom timu nedostaju štoperi na pripremama u Sloveniji: 

– Imamo specifičnu situaciju sa nedostatkom centralnih bekova, koji su, na šta smo opet ponosni, bili u svojim nacionalnim timovima, igrali Ligu nacija. Takođe i mladi Ilić, takođe igrač zadnje linije na Evropskom prvenstvu. Sve to komplikuje uigravanje, pa i odigravanje prijateljskih mečeva, ali moramo da prevaziđemo, to su samo neki od izazova. 

Konkretno, Igor Vujačić je igrao za Crnu Goru, Siniša Saničanin je bio u sastavu nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine. Njih dvojica bi mogli uskoro da dobiju konkurenciju, a dolazak, odnosno povratak Svetozara Markovića je gotovo izvestan. Prema nekim informacijama, posao bi mogao da bude gotov do ponedeljka. 

Marković je propustio gotovo čitavu sezonu u Olimpijakosu. Odigrao je svega četiri meča, i to na početku sezone, ukupno je sakapio 273 minuta. Povratak u Partizan bio bi, bez dileme, na obostranu korist. 

Još uvek u formi glasina, odnosno čaršijskih priča je povratak reprezentativca Srbije Strahinje Pavlovića. Selektor Orlova savetovao je u izjavama medijima da bi za talentovanog štopera najbolje bilo da nađe klub u kojem će igrati, s obzirom na to da je preko potreban reprezentaciji. 

Nedavno se u duelu Lige nacija protiv Slovenije prilično osetilo da Pavlović nema baš najbolju sezonu iza sebe. Kao pozajmljen igrač Monaka nastupao je za švajcarski Bazel, odigrao je svega deset utakmica. 

Problem bi mogla da bude Pavlovićeva plata. Pitanje je koliko procenat godišnjih primanja bi Partizan mogao da preuzme, odnosno šta je to na šta bi pristao Monako. Za klub iz kneževine Pavlović je odigrao samo osam mečeva, a pored pozajmice Bazelu bio je i u belgijskom Brižu, gde se takođe nije nadigrao.