Piksi napokon otkrio: Dejo odbio šestu Zvezdinu zvezdu

Dragan Stojković i Dejan Savićević
Peđa Milosavljević/Starsport

Odavno traje živa rasprava na temu šeste Zvezdine zvezde. Zašto nije dodeljena pojedincu i ko je zaslužio da se nađe u društvu Rajka Mitića, Dragoslava Šekularca, Dragana Džajića, Vladimira Petrovića i Dragana Stojkovića?

Jedodušna je ocena da se u vanvremenskoj igračkoj ravni svojevremeno nalazio i Dejan Savićević.

Zbog čega Dejo zvezdu, ipak, nije dobio objasnio je Dragan Stojković Piksi, u vreme čijeg predsedničkog mandata se i šuškalo da će legendarni fudbaler u galeriju najvećih Zvedinih fudbalera.

Upravni odbor i klupska Skupština nisu raspravljali na opštepoznatu temu.

„Nije bilo zvaničnog predloga, ali… Logična je bila ideja da Dejo, predvodnik, perjanica šampiona Evrope, bude promovisan u Zvezdinu zvezdu. Budimo iskreni, Savićević je po svim parametrima bio broj jedan u ekipi, kasnije i osvajač svetske titule. Ipak… Kad sam Deju saopštio ideju i proceduru, kategorički je odbio bilo kakav razgovor na tu temu. Nije bilo, potom, mesta ni priči… Svi znaju kakav je Savićević, nije bilo šanse, niti svrhe da se ubeđujemo u suprotno. Za mene, da ne bude nesporazuma, Dejo je šesta Zvezdina zvezda. I tu nema dileme!“, objasnio je selektora Srbije tokom promocije knjige „Piksi – sve za deset“.

Kasnije, maja 2010. godine, Upravni odbor Crvene zvezde celu generaciju 1991. promovisao je u šestu klupsku zvezdu.

Komentari (14)

Vidi sve komentare