Pismo Nenada Kurčubića: Oslobađam vas nepotrebnog tereta

Nenad Kurčubić
Printskrin

„Kuva“ na srpskoligaškom zapadu, tradicionalnoj fudbalskoj „košnici“.

Ništa novo unutar najvećeg regionalnog saveza, mnogobrojni interesi i krupni igrači traže mesto pod suncem, ne hajući mnogo na oruđe i oružje za realizaciju plana.

Povezano

Seriju ostavki u sudijskoj organizaciji, uoči vikenda, zaključio je Vladan Jeremić. Pribojac se povukao sa mesta predsednika Komisije za unapređenje suđenja.

Prethodno je i Nenad Kurčubić napustio kragujevačku kancelariju.

Sekretar sudijske organizacije povukao se posle saznanja o spremljenoj smeni. Kasnije je izbrisan i sa liste posmatrača Srpske lige.

U propratnom pismu, Kurčubić je objasnio i razloge odlaska sa mesta sekretara Strukovne organizacije sudija FS Regiona zapadne Srbije. Obraćajući se kolegama, članovima Izvršnog odbora sudijske, predsedniku Goranu Milanoviću i generalnom seketaru zapada, Darku Bradonjiću, nekadašnji pomoćni sudija iz Kragujevca imao je i jasnu poruku:

„Želim na ovaj način da oslobodim vas i sudijsku organizaciju zapadne Srbije nepotrebnog tereta, jer je više nego očigledno da sam od pojedinih ljudi u sudijskoj i fudbalskoj organizaciji već duži vremenski period „obeležen“ kao najveći protivnik i kočničar razvoja sudija i suđenja na teritoriji zapadne Srbije“.

Uz zahvalnicu predsednicima, neposrednim saradnicima od 2008, Milojku Simiću, Draganu Živanoviću, Draganu Raduloviću i Miletu Gavriloviću, Kurčubić je i podvukao:

Posebno moram pomenuti Dejana Dimitrijevića i predsednika KUS-a, Vladana Jeremića, koji su za kratko vreme, sa sjajnim saradnicima, podigli organizaciju na najviši nivo u ljudskom, moralnom i stručnom pogledu. Nažalost, za veoma kratko vreme, većina od njih napustila je sudijsku organizaciju FS RzS. I to je jedan od razloga što ne vidim sebe u daljem radu na ovoj funkciji.“

Uz najlepše želje u profesionalnom i životnom putu, Kurčubić je zaključio propratno pismo.

Zapadni region trebalo bi u narednim danima da dobije novog sekretara sudijske organizacije.

U opticaju je nekoliko rešenja.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare