Pljušte dojave iz UEFA: Namešteno i Dubočica – Mladost GAT?

Dubočica - Mladost GAT
Screenshot

Nema mira finišu prvoligaške sezone – iz UEFA je stigla dojava o sumnjivim dešavanjima uoči i tokom još jedne utakmice drugog ranga fudbalske Srbije. Pod sumnjom je meč 33. kola plej-aut grupe između GFK Dubočice i Mladosti GAT (0:1)!

Disciplinska i etička komisija FSS pokrenula je u utorak postupak protiv leskovačkog kluba, zbog sumnji u nameštanje utakmice i povredu integriteta fudbala.

„Ubistvo Prve lige“

Novosađani su pobedili na „Dubočici“ zahvaljujući golu iskusnog Ognjena Đuričina. Uspeo je u 12. minutu da smesti loptu u mrežu Marka Kneževića i obezbedi gostujućem timu tri vredna boda u borbi za opstanak.

Utakmica će, ipak, imati i treće poluvreme – specijalizovane službe UEFA identifikovale su niz sumnjivih dešavanja na kladioničarskom tržištu. Kvote na trijumf Novosađana rapidno su padale i neposredno uoči meča dostigle minimalne vrednosti. Očigledno da su kladioci imali dovoljno informacija o sigurnom trijumfu Mladosti GAT, a kako je i konačan ishod išao u prilog gostima, reagovala je i evropska kuća fudbala.

U FSS je brzo stigao kompletan materijal, sa izveštajima o kretanju kvota. Pojedine kladionice, zbog velikih uplata, čak su bile i primorane da reaguju – skidanjem utakmice iz ponude.

OSTAVKA ČLANA SKUPŠTINE FSS!

UTAKMICE 36. KOLA PRE VIKENDA

Predmet sa oznakom „hitno“, zbog finiša sezone, brzo je apsolviran i u rekordnom roku prosleđen ljudima iz GFK Dubočice na izjašnjavanje. I ovaj slučaj prate konkretni navodi o sumnjivim fudbalerima u leskovačkom timu, od kojih se očekuje neposredno pisano izjašnjavanje o okolnostima utakmice pod oznakom „potencijalno nameštena“.

Zanimljvo, posle meča sa Tekstilcem, ovo je drugi predmet tokom sezone u kojem se pojavljuje Mladost GAT. Novosadski klub, ipak, nije pod sumnjom!

O slučaju u prvom stepenu odlučivaće Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije na čijem čelu se nalazi – Leskovčanin! Iskusni „disciplinac“, Ivan Nikolić, sledio je u prethodnim slučejevima pravičan stav i sigurno da će i na novom iskušenju potvrditi reference kvalitetnog i beskopromisnog „sudije“.

Odluka se očekuje do kraja iduće nedelje…

U februaru je novobeogradskom Radničkom oduzeto šest bodova zbog nameštanja utakmice sa Tekstilcem. Uskoro se očekuje objedinjena sankcija klubu iz Odžaka, zbog sumnji u ishode mečeva protiv Mladosti GAT i OFK Vršca.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare