Pljušte prijave: Na udaru Matić, Pazarci, Radnik, Nišlije…

Igor Matić
Starsport/Peđa Milosavljević

Superligašima, poslednjih dana aktivnim u pisanju saopštenja, prete kazne. Prestupnici su prijavljeni i njihovi slučajevi naći će se uskoro na dnevnom redu Disciplinske i etičke komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Kako saznajemo, prijave su već dostavljene i biće predmet tokom sednice prvostepenog organa, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić.

Iz FSS

Odmah posle Sretenja, reagovao je Miroslav Sever, disciplinski inspektor FSS, nekadašnji predsednik Arbitražnog suda. Posle zelenog svetla srpske kuće fudbala, prijavio je najpre Novi Pazar, zbog tri saopštenja, potom Radnički i Radnik. I sva tri kluba odgovaraće po istom osnovnu – komentarisanja suđenja, zvanično zabranjenog aktima srpske kuće fudbala i Disciplinskog pravilnika.

Komisija Dejana Santrača, poslednjih meseci, nije insistirala na odgovornosti klubova, po istom osnovu. Inicijalna kapisla bilo je oglašavanje u medijima predstavnika Novog Pazara, posle gostovanja u Pančevu (2:2). Pazarci su bili i tema na sednici Izvršnog odbora, jer su preskočili FSS i zatražili reakciju UEFA i FIFA. Pri tom, nijednom rečju nisu smatrali potrebnim da se obrate srpskoj kući fudbala, što je posebno zasmetalo vrhušci na Terazijama 35.

I zato će, po svoj prilici, morati da odgovaraju.

Pred disciplinskim organom naći će se i Igor Matić, šef stručnog štaba Novog Pazara. Odgovaraće, takođe, zbog oglašavanja u medijima i javnog komentarisanja suđenja.

Nišlije su otišle korak dalje i oštricu kritike usmerile ka sudiji Momčilu Markoviću. Kako saznajemo, svega je bilo posle meča na Čairu i utakmica Radnički – Javor Matis imaće i treće poluvreme po više osnova.

Napokon, oglasio se i Radnik, opet kritikovao Dejana Santrača, zbog čega će odgovarati i, najverovatnije, biti finansijski kažnjen. Kao i ostala dva, u prijavama, pomenuta superligaša.

Poslednji se oglasio IMT, ali za sada nema prijave protiv Novobeograđana, privremeno stacioniranih na stadionu Voždovca. „Traktoristi“ su, doduše, samo u jednom delu ustvrdili da su protiv Radničkog, u Nišu, jesenas poraženi posle nepravedno dosuđenog jedanaesterca

Eventualne kazne trebalo bi da budu izrečene naredne nedelje.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare