Posle Srbije i Crne Gore: Vlada Janković u Litvaniji

Janković i Milojević
Starsport/Peđa Milosavljević

Posle matične Srbije i Crne Gore, Vladimir Janković radiće i na Baltiku. Do kraja nedelje preuze litvanskog superligaša Riterai.

Beogradski stručnjak otputovao je na sever Evrope, u očekivanju potpisa ugovora sa budućim poslodavcima, čelnicima kluba iz Viljnusa.

Povezano

Iako poslednjih sezona jedan od klubova iz vrha litvanskog fudbala, Riterai nije dobro otvorio 2023. godinu. Posle četiri kola, ekipa iz Viljnusa nalazi se na poslednjem mestu „A“ lige, sa jednim remijem i tri izgubljene utakmice. Ekipu je do skoro vodio Španac Pablo Fereiro, kojeg je skroman start koštao otkaza.

Pred Vladom Jankovićem biće zadatak da što pre stabilizuje ekipu i krene u misiju osvajanja bodova. Prema najavama, trebalo bi da debituje u subotu, prvog aprila, na gostovanju pretposlednjem Džiugas Telšaiju.

Riterai se poslednjih godina profilisao kao klub, čije dresove po tradiciji nose fudbaleri iz Srbije. U aktuelnom sastavu nalaze se dvojica – Miloš Spasić i Nikola Popović.

Uskoro će i premijerno dobiti trenera sa srpskim pasošem. Iza Vladimira Jankovića ostali su mandati u OFK Titogradu, OFK Petrovcu i Dečiću. Predvodio je kao šef struke i Voždovac i godinama sarađivao sa Vladanom Milojevićem, osvajajući trofeje u Crvenoj zvezdi i Čukaričkom posebno…