Potvrđena kazna Prvoj iskri, FSB usvojio žalbu igrača

Srbija - Super liga 22. feb 202413:40 0 komentara
Jedinstvo - Prva iskra
Printskrin

Fudbalski savez Beograda odbacio je žalbu Fudbalskog kluba Prva iskra na kaznu koja je klubu izrečena zbog nameštanja prijateljske utakmice protiv Jedinstva iz Uba (4:0).

Povezano

Klubu iz Bariča je Disciplinski sudija Srpske lige Beograd izrekao kaznu oduzimanja 12 bodova i novčana kazna od 1,2 miliona dinara nakon što je utvrđeno da su se igrači Prve iskre kladili na ovu utakmicu.

Ukupno su igrači Prve iskre Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i Andrija Knežević uplatili 10.105 evra na opkladu da će na utakmici biti postignuto četiri ili više golova.

„Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Beograda razmatrala je žalbu Fudbalskog kluba ‘PRVA ISKRA’ na Odluku Disciplinskog sudije Srpske lige Beograd kojom je klub kažnjen po prijavi Oficira za integritet FS Beograda u vezi prijateljske utakmice JEDINSTVO – PRVA ISKRA. Komisija za žalbe je odbacila žalbu FK ‘PRVE ISKRE’ i potvrdila Odluku Disciplinskog sudije Srpske lige Beograd kojom se klub kažnjava oduzimanjem 12 (dvanaest) bodova i novčanom kaznom u iznosu od 1.200.000 dinara“, stoji u saopštenju.

Četvorica fudbalera su se takođe žalila na Odluku Disciplinskog sudije Srpske lige Beograd i ona je prihvaćena, a kazna ukinuta.

„Komisija za žalbe je usvojila žalbu, ukinula Odluku Disciplinskog sudije Srpske lige Beograd zbog povrede materijalnog prava člana Disciplinskog pravilnika FSS i predmet vratila prvostepenom organu na ponovni postupak“.

Ova kazna znači da je Iskra sada na 14. mestu Srpske lige Beograd i boriće se za ostanak u tom rangu takmičenja.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!