Predsednik Napretka: Ko ne produži ugovor, ne može da igra!

Starsport

Nema mira u Kruševcu, predsednik kluba u plej-ofu najavio radikalne poteze.

Čudna dešavanja u Napretku. Iako je ekipa prevazišla i sopstvena očekivanja plasmanom u plej-of, iako je probuđena kruševačka publika, posle poslednjeg meča Preliminarne faze Super lige šef struke Vladimir Gaćinović je podneo ostavku.

Povezano

I to posle poraza u meču koji nije imao veći rezultatski značaj, Napredak je izgubio pod Bagdalom od Radnika sa 2:0. Napredak, koji je kolo pre toga obezbedio plasman u plej-of, od Radnika koji je zakovan za dno tabele i koji i dalje ima samo teoretske šanse da izbori opstanak u društvu najboljih.

Posle nekoliko dana ćutanja, oglasili su se i Kruševljani, Napredak je održao vanrednu konferenciju za novinare, a na njoj je govorio predsednik Miloš Nenezić, koji je najpre istakao da je razočaran postupkom Gaćinovića.

– Razočaranje, ali nije mi prvi put od njega. Podneo je ostavku SMS porukom, pardon „vajber“ porukom. Možda je mislio da će neko da ga zove i da ga moli, ali ja nisam taj. Evo pročitaću, stigla mi je u 19:47, nešto malo posle konferencije za štampu. Citiram: “Predsedniče, dobro veče. Izvinite ako vas uznemiravam ili vam oduzimam vreme. Želeo bih da vam se zahvalim na izuzetnoj saradnji sa vaše strane, poštovanju. Želeo bih da vas obavestim sa žaljenjem da nisam trener Napretka”. Toliko o istinitosti i načinu otkaza. Ovako klinci raskidaju veze u današnje vreme.

Starsport

Nenezić nije želeo da osporava trenersko umeće Vladimira Gaćinovića.

– Cenim ga kao stručnjaka, pomogao nam je. Da nije bilo ovakvog odlaska iz kluba ostao bi nam u izuzetnom sećanju, ovako ga ne razumem. Ne znam da li su mi krivi igrači. Oni su izašli protiv Radnika i pokazali ništa. Osim malog Balevića. Zahvaljujem mu se na saradnji, neprimereno je i neshvatiljivo kako je otišao. Zamerim što nije razvijao tim, koristio je 11 igrača i samo još nekoliko. Podržavali smo ga u tim trenucima jer mi ne učestvujemo u koncepciji sklapanja tima, kazao je Nenezić, koji je potom nastavio:

– U plej-ofu ćemo igrati sa podmlađenim timom. Moramo da pravimo našu decu. Mi nemamo u finansiranju prodaju igrača. Nikoga nismo prodali četiri godine. Uvek smo u nekom grču, ne smemo da rizikujemo. Ovo je nama sedam utakmica i tu ćemo da eksperimentišemo.

Starsport

Problem za Napredak je činjenica da dobrom delu igrača uskoro ističe ugovor.

– S obzirom na to da nisu dobro unutrašnje službe odradile šta je trebalo, neophodno je da nam se zaključno sa subotom fudbaleri kojima ističu ugovori izjasne da li ostaju u Napretku ili ne. Istovremeno sa tim potpisujemo ugovor kod notara. Ko ne želi da potpiše ugovor sa nama, neće da bude u timu u narednih sedam utakmica. Ostavljamo fudbalere koji će da budu sa nama sledeće sezone i omladince – objasnio je Nenezić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare