Rastali se Čakar i Novi Pazar

Damir Čakar
Srđan Stevanović/Starsport

Saradnja je završena brže od očekivanog – Damir Čakar nije više trener Novog Pazara.

Rukovodstvo šestoplasiranog superligaša, posle pet utakmica, rešilo je da nastavi praksu učestalih promena na klupi i uprkos rezultatskim, istorije vrednim, iskoracima krene u potragu za trećim šefom struke u sezoni.

Povezano

Iza Damira Čakara, zvanično debitanta u ulozi trenera, ostao je odličan niz – po dve pobede i remija, uz poraz na gostovanju Partizanu, i plasman u četvrtfinale kupa. Igrao je Novi Pazar odlično, čak i protiv Voždovca i Čukaričkog, iako u tim susretima nije bilo pobednika.

Rukovodstvo kluba, kako je proteklih dana objašnjavano, nije nezadovoljno rezultatima, već činjenicom da Damir Čakar nema PRO licencu, neophodnu za samostalan angažman na klupi. Nedostatak diplome, ipak, nije bio razlog da samo mesec dana ranije, bivši reprezentativac dobije maksimalno poverenje i preuzme brigu o prvom timu. Uz ugovor, oročen do kraja sezone…

Novopazarci su se već dali u potragu za naslednikom Damira Čakara. Proteklih dana pominjali su se Feđa Dudić, nerealno i Robert Prosinečki. Klupski čelnici moraće, ipak, da ubrzaju aktivnosti u definisanju sastava novog stručnog štaba. Početak priprema zakazan je za sedam dana.

Sa Čakarom, najverovatnije, prvi tim napustiće Marko Jovanović i Izet Ljajić.

Sezonu u Novom Pazaru, podsetimo, počeo je Vladimir Gaćinović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!