Ristanović plaća 50.000, Radulović vređao sudije

Predrag Ristanović
Printskrin

Utakmica 28. superligaškog kola, Zlatibor-Javor (0:2), dobiće epilog tek u trećem poluvremenu, pred organima Fudbalskog saveza Srbije.

Slučaj su preuzeli članovi Disciplinske komisije FSS. Prve dve kazne već su obelodanjene, posle sednice u četvrtak – šef struke Zlatibora, Predrag Ristanović, i trener u stručnom štabu, Goran Zdravković, kažnjeni su sa po 50.000 dinara.

Ristanović je sankcionisan zbog crvenog kartona, dodatno je pokrenut postupak zbog „komentarisanja suđenja i neprimerenih izjava posle utakmice“. Asistent Zdravković, isključen u toku utakmice, nesportski se ponašao prema glavnom sudiji Srđanu Jovanoviću.

Povezane vesti

Na istom susretu, prema izveštajima službenih lica, preterao je Veljko Radulović, predsednik Zlatibora. Mladom sportskom radniku, potpredsedniku Komisije za pravna pitanja, prvom čoveku užičkog gradskog saveza i FS Zlatiborskog okruga, na teret se stavljaju „tri ozbiljna prekršaja“. Najpre je vređao sudije u poluvremenu, nastavio je i posle odmora, ništa mirniji nije bio ni po završetku meča. Prema dopunskim izjavama, Radulović je pokušao da uđe i u sudijsku svlačionicu, nije birao reči prema glavnom arbitru, internacionalcu Srđanu Jovanoviću, i saradnicima.

Predsedniku Zlatibora ostavljen je rok za izjašnjenje. Disciplinska komisija FSS doneće odluku u prvom stepenu, najverovatnije, na narednoj sednici.

Očigledno, sledi burna završnica na domaćim fudbalskim terenima.