Sad nema druge: Sever piše protiv Zvezde

Srđan Jovanović
Eibner Pressefoto/Gabriel Boia/via Guliver

Oglasila se i Crvena zvezda već posle trećeg prolećnog kola i upotpunila ambijent opšteg lova na srpske sudije. Situacija na domaćim terenima, uoči odsudnih borbi, ostavlja utisak arene bestida u kojoj se odavno izgubila merica odgovornosti prema sebi i drugima...

Jednostavno, nije dobro!

Povezano

I u Zvezdinom pismu sudije su omiljena lovina. Nema više Dejana Filipovića, ni uticajnog Piksija Stojkovića, ostao je jedino Srđan Jovanović kao omiljeni objekat u štivima crveno-belih i uzrok svih muka najskupljeg tima srpskog fudbala u istoriji!

Poslednje pisanije iz Ljutice Bogdana, sudeći prema odlazećeg februara ustanovljenoj praksi, imaće finale i pred disciplinskim organima Fudbalskog saveza Srbije. Komisija Dejana Santrača sledila je stav da ne prijavljuje klubove, zbog komentarisanja suđenja, ali u novim okolnostima i pogotovo posle saopštenja Novog Pazara situacija se radikalno promenila.

Doduše, ulogu „prijavljivača“ preuzeo je Miroslav Sever, od jula prošle godine disciplinski inspektor FSS. Sa njegove adrese, poslednjih dana, inicirani su predmeti protiv Novog Pazara, niškog Radničkog, Radnika i Igora Matića.

Biće zanimljiva reakcija disciplinskog inspektora na oglašavanje Crvene zvezde.

Uz neistinitu tvrdnju da je Srđan Jovanović nedavno obrukao srpski fudbal u Evropi, uprkos dobroj oceni na meču Lige šampiona, PSV – Borusija Dortmund, iz najvećeg domaćeg kluba žestoko su ustvrdili:

„Kad god ima priliku, on odlukama utiče na neregularnost takmičenja i direktno doprinosi pobedama Partizana. Njegovoj bahatosti i bezobrazluku neće biti kraja sve dok čelni ljudi FSS ne donesu konkretnu odluku. Za dobrobit srpskog fudbala, taj čovek mora se skloniti iz srpskog fudbala.“

Karijeru sportskog radnika, disciplinski inspektor Miroslav Sever razvijao je i u Crvenoj zvezdi, na poziciji člana klupskih komisija. Imao je kasnije i zapaženu karijeru u FSS, najpre kao sudija, potom i predsednik Arbitražnog suda.

Od jula obavlja dužnost disciplinskog inspektora, pomalo i maglovitih ingerencija u sistemu srpske kuće fudbala. Zanimljivo, ranije su poslovi prijavljivanja klubova iz istovetnih razloga bili u opisu rada Dejana Filipovića, predsednika Sudijske komisije FSS.

Normativni akti, u međuvremenu, nisu se menjali…

Bonus video

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare