Šarac: Potrošili smo mnogo kredita ove sezone

Srbija - Super liga 18. mar 202314:05 0 komentara
Emir Sadovic/Starsportphoto ©

Radnički iz Niša u okviru 27. kola Superlige gostovaće Spartaku. Dva tima na tabeli deli jedan bod, na delu tabele koji deli ekipe koje će se boriti za titulu i opstanak.

Nišlije nisu u sjajnoj poziciji – jedan bod u poslednja četiri meča i bez pobede u poslednjih šest. Upravo zato trener Dragan Šarac na konferenciji za medije poziva na opštu mobilizaciju.

„Potrošili smo mnogo kredita ove sezone. Ovo gostovanje moramo da shvatimo maksimalno ozbiljno, u ekipi je opšta mobilizacija i svi koji su zdravi krenuće na put da pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat u Subotici. Čitave prethodne nedelje smo naporno radili, ali smo i dosta pričali o svemu. Imamo još četiri kola do, sada je već izvesno, plej-auta i pokušaćemo da osvojimo maksimalan broj bodova“, istakao je šef stručnog štaba Radničkog Dragan Šarac.

„Spartak izuzetno cenim, tabela pokazuje da smo po kvalitetu tu negde, izjednačeni. Četiri kola ne znaju Subotičani za poraz, kup utakmicu ne računam, izašli su maltene sa rezervnim timom. Imaju izuzetno opasna krila Srećkovića i Bijelovića, napred opasnog Hristića, talenat u Staniću, iskustvo u Tumbaseviću… Idemo da se isprsimo i da obezbedimo rezultat kojim bismo kupili mir za period rada tokom pauze“, nastavio je Šarac.

Na probleme sa efikasnošću nadovezali su se i problemi u odbrani, posebno kada se radi o branjenju prekida.

„Na neverovatan način smo izgubili utakmicu protiv Vožćdovca. Dali smo dva gola, a opet smo poraženi. Primili smo tri gola iz tri šuta, sve posle prekida. Jedan iz auta, jedan posle njihovog jedinog kornera na meču, iako smo ih mi izveli čak 12… Sigurno je da ima mnogo i do samopouzdanja, ali najbitniji je pristup. Ovo se leči jednim dobrim rezuzltatom, koji bi označio prekretnicu, a do njega se dolazi samo ako se pruži maksimum jedan za drugog i za tim toliko da igrači, maltene, četvoronoške izađu sa utakmice“.

Ni kadrovska situacija nije idealna:

„Andreja Stojanović i Saša Marjanović su imali najviše problema prethodnih dana, na povredu primicača žalio se i Miljan Škrbić. Videćemo u konsultaciji sa medicinskom službom nakon poslednjeg treninga ko može na put, ali sigurno će biti nekoliko promena u sastavu u odnosu na prošlu utakmicu“, zaključio je Dragan Šarac.

Utakmica se igra u nedelju od 15 časova.