Saša Ilić blizu klupe Čukaričkog

Srbija - Super liga 16. avg 202117:21 > 17:45 1 komentar
Saša Ilić
FSS

Otišao je Dušan Đorđević, klupa se smeši Saši Iliću. Selektor kadetske reprezentacije Srbije blizu je promocije u šefa stručnog štaba Čukaričkog.

Mladi stručnjak, nepune dve godine angažovan u Fudbalskom savezu Srbije, kao učitelj generacije 2004, mogao bi već u narednim satima da dobije posao u superligašu sa Banovog brda. Sportski sektor Čukaričkog, na čelu sa direktorom Vladimirom Matijaševićem, odlično je upoznat sa kvalitetima, razmišljanjima i metodama rada bivšeg legendardnog prvotimca Partizana i glasno, pred predsednikom Draganom Obradovićem, zagovara ideju o angažovanju stručnjaka sa specifičnom težinom u srpskom fudbalu.

Povezane vesti

Upravo, u vreme Matijaševićevog mandata na Terazijama 35, Ilić je imenovan za selektora selekcije 2004. i kasnije inkorporiran u stručni štab Ilije Stolice, na klupi mlade reprezentacije.

Podsetimo, nije zanemarljiva stvar, u to vreme poslove koordinatora reprezentativnih selekcija obavljao je Goran Grkinić, danas, takođe zaposlen kao jedan od direktora u Čukaričkom. Očigledno, jaka i za sportske poslove jedino odgovorna struja na Banovom brdu zagovara dolazak Saše Ilića na Banovo brdo i zato bi samo kopernikanski obrt mogao da usmeri aktuelni trenutak ka drugom i iznenađujućem rešenju.

Zanimljivo, Saša Ilić danas unutar Fudbalskog saveza Srbije obavlja već dva posla. Uporedo sa selektorskom funkcijom, nalazi se i u stručnom štabu Dragana Stojkovića Piksija. Tokom prethodnih godina, po izuvanju kopački, legendarni kapiten Partizana pominjao se i kao potencijalno rešenje za tada upražnjene klupe Rada i Metalca. Čukarički je zagrizao, Saši Iliću napokon se sprema promocija. Bolji posao i klub od Čukaričkog, u ovom trenutku, nije mogao ni da projektuje u najpoželjnijim planovima…

Beogradski superligaš, u ponedeljak je potvrdio rastanak sa Dušanom Đorđevićem. Ispadanje iz Evrope i dva vezana neuspeha na superligaškim terenima, poraz u Lazarevcu od Kolubare i remi sa niškim Radničkim, uslovili su odlazak trenera, koji je na klupi nasledio šefa Aleksandra Veselinovića. Đorđevićev mandat u Čukaričkom trajao je nepunih 11 meseci…

Komentari (1)

Vidi sve komentare