SK: Baraži u Smederevu i na Banovom brdu

Stadion Smederevo
Starsport

Utakmice baraža za Super ligu igraće se na stadionima, licenciranim za upotrebu VAR tehnologije, saznaje Sport klub.

Novobeogradski IMT biće domaćin na Banovom brdu. U sredu će, najverovatnije, u večernjem terminu, dočekati Novi Pazar na stadionu Čukaričkog.

Povezano

#related-news_1

Duel pančevačkog Železničara i Radničkog 1923, istog dana, igraće se u Smederevu. Za ponedeljak je zakazana i probna VAR utakmica na smederevskom stadionu. Ispoštovane su i ostale procedure, obavešteni i nadležni u FIFA i neće biti prepreka da domaćin supervažne utakmice bude svojevremeno jedan od najlepših fudbalskih objekata Srbije.

Stadion kraj nekadašnje fabrike Sartid nema reflektore i duel Pančevaca i Kragujevčana biće odigran u popodnevnim satima.

Revanš utakmice baraža na programu su u nedelju, 29. maja. Domaćini su Novi Pazar i Kragujevac.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije popustila je pod pritiscima superligaških klubova i odlučila da se utakmice baraža isključivo igraju sa upotrebom VAR tehnologije. Iako u propozicijama, usvojenim pred početak sezone, nije bilo ni najave da će moderni sistem biti uslov za licenciranje stadiona za baraž utakmice, FSS je na kraju morao da popusti pred zahtevima „jačih“ igrača.

U celom slučaju, opšti je utisak, pored prvoligaša, na gubitku je i Železničar. Umesto praznika i punih tribina u Pančevu, ekipa Dragana Perišića moraće na gostovanje, u Smederevo… A, stadion kraj Dunava neće biti ni približno popunjen kao u nesuđenom pančevačkom duelu.

IMT, tokom sezone, uprkos odličnim partijama nije uživao veću podršku navijača i prinudna selidba na Banovo brdo neće uticati na ambijent u baraž meču sa Novim Pazarom.