SK: Bivši selektor na klupi Javora

Savo Milošević i Radovan Ćurčić
Guliver image

Bivši selektor reprezentacije Srbije, Radovan Ćurčić, biće novi trener Javor Matisa, saznaje Sport klub. Promocija na stadionu kraj Moravice očekuje se u narednim danima.

Nekadašnji kormilar „orlova“ dogovorio je krucijalne detalje saradnje sa Dragomirom Lazovićem, prvim čovekom Ivanjičana.

Povezano

Do konačnog potpisa ostale su samo finese, minornog značaja, bez potencijala da ugroze konačan stisak ruke i overu povratka Radovana Ćurčića na klupu matičnog kluba. Dogovor je toliko čvrst da ne ostavlje prostor nijednoj dilemi – poznati stručnak preuzeće odgovornost za rezultate Javora u punom kapacitetu.

Posle nepunih 13 godina, na dobro poznatom mestu, iz igračkih i trenerskih dana, Ćurčića očekuje obiman posao. Odlično upoznat u potencijal aktuelnog tima, čije osnove je postavljao kao sportski direktor, trener neobične energije i neskrivenog lokalpatriotizma, prema najavama predsednika Dragomira Lazovića može da očekuje paket neophodnih pojačanja.

Od 2009. godine, tada kao trener u naletu i od poverenja selektora Radomira Antića, godinama je bio angažovan u sistemu Fudbalskog saveza Srbije. Najpre kao saradnik Vladimira Petrovića Pižona, potom uspešan na klupi mlade reprezentacije, vršilac dužnosti, napokon i selektor državnog tima. Poslednji angažman, Radovan Ćurčić imao je u Partizanu, kao asistent Sava Miloševića. Nepunih pola godine, predvodio je tajlandski Muantong junajted.

Skoro je neupitno da će uz Radovana Ćurčića, kao desna ruka, stajati Milovan Milović. Ostali članovi stručnog štaba, prema očekivanjima, trebalo bi da budu imenovani ozvaničenjem povratka velikog imena ivanjičkog fudbala na klupu Javor Matisa.

Povratak Ćureta u Ivanjicu – garant nove ere ivanjičkog fudbala! Nije daleko…