SK: Debitant Mitić najbliži derbi pištaljci

Milan Mitić
Srđan Stevanović/Starsport

Večiti derbi serijal, broj 168, promovisaće još jednog debitanta među pištaljkama. Predstojeći duel Partizana i Crvene zvezde, na stadionu u Humskoj, sudiće najverovatnije – Leskovčanin Milan Mitić!

Konačnu odluku Dejana Filipovića, predsednika Sudijske komisije, obelodaniće u ponedeljak Fudbalski savez Srbije.

Ideja da Milan Mitić već u sredu debituje na najvećoj utakmici srpskog fudbala, odlično se uklapa u javno obelodanjen stav prvog čoveka sudijskog organa o afirmaciji većeg kruga arbitara od poverenja. U finalu kupa, prošle sezone, takođe, susretu Crvene zvezde i Partizana, debitovao je Miloš Milanović, sva tri prvenstvena duela, zbog složenosti situacije, bila su poverena Srđanu Jovanoviću.

Povezano

Da se Leskovčanin Mitić odlično kotira u sudijskim krugovima, nije tajna. Iako još bez statusa FIFA sudije, što bi u slučaju eventualnog delegiranja za susret u Humskoj bio presedan u odnosu na praksu u poslednjih desetak godina, sazreo je u četvorogodišnjem superligaškom bivstvovanju, do sudije od poverenja aktuelnog saziva Sudijske komisije FSS.

Prošlu godinu završio je sa odličnim ocenama, u aktuelnoj sezoni odsudio četiri meča… Ostavlja vikend iza sebe bez angažovanja, što je još jedan signal o rešenosti Dejana Filipovića da leskovačkom sudiji poveri pištaljku u Humskoj. Mitić je u četvrtak bio angažovan u VAR sobi, na utakmici Radnik – Vojvodina (1:1).

U grupi potencijalnih debitanata, sasvim logično, jaka je i pozicija Nenada Minakovića. FIFA sudija, takođe, nije „radio“ za vikend, odlično je odgovorio evropskom letnjem izazovu, u Šćećinu, gde je gostovao Brondbi i mogao bi uskoro da upiše i recku ispod „večitog derbija“. Za sada, ipak, ne već u sredu… Dobro upućeni tvrde da se, promocija, u dogledno vreme smeši i Miodragu Stefanoviću. Šanse mladog sudije iz Jajinaca, u grupi debitanata, mesecima rastu.

Internacionalac Novak Simović nije se proslavio na početku sezone, u susretu Vojvodine i Spartaka. O Srđanu Jovanoviću, barem uoči prvog derbija sezone, niko ne razmišlja, takođe, i Milošu Milanoviću. Posednji, iz grupe sudija sa FIFA znakom, Lazar Lukić, miljama je daleko od najveće utakmice srpskog fudbala…

U očekivanju konačne odluke, Mitićeve akcije, barem za sada, ubedljivo su najveće. Do ponedeljka i finalnog potpisa Dejana Filipovića