SK saznaje: Ako smeni Bahara, Zvezda dovodi Buvača!

Buvac
Guliver/Imago sport

Barak Bahar je trener Crvene zvezde najmanje do kraja prvog dela sezone, a onda bi na Marakani mogla da se lansira zimska bomba i na klupi ga zameni Željko Buvač! Prema saznanjima Sport kluba, ukoliko odluka uprave bude da se Izraelac smeni na njegovo mesto će nekadašnji pomoćnik Jirgena Klopa i aktuelni sportski direktor moskovskog Dinama.

Nezadovoljstvo Baharovim radom i rezultatima već dugo stanuje na Marakani, pa je preko tehničkog direktora Marka Marina uspostavljen kontakt sa Buvačom i u njemu se vidi rešenje za Zvezdinu bolju 2024. godinu i igru u skladu sa ulaganjima u tim.

Povezano

Ukoliko se bude išlo u smeru rastanka sa Baharom i Marin ostane onaj kome generani direktor Zvezdan Terzić najviše veruje, finaliziraće se angažman Buvača. Prethodno će klub morati da se obaveže na plaćanje paprenog obeštećenja izraelskom stručnom štabu.

Finansijski razlog je ključ što Bahar već odavno nije bivši trener Crvene zvezde i dilema oko smene na kraju prvog dela sezone, a definitivna odluka mogla bi da se donese i u skladu sa izgledom tima i rezultatom u večitom derbiju 20. decembra.

Jasno je da će odluku oko trenera doneti Terzić i Marin, dok sportski direktor Mitar Mrkela ostaje skrajnut kao i u letnjem prelaznom roku.

Iz kluba su pre nekoliko dana, posle povezivanja ostavke Vladana Milojevića u Apolonu sa mogućnošću angažmana na Marakani, potrčali da određenim medijima serviraju informacije kako se trofejni stručnjak neće vraćati na klupu Crvene zvezde i takav potez je u skladu sa Marinovom vizijom da angažuje Buvač ili zadrži Bahar.

Buvač je 17 godina bio prvi asistent Jirgenu Klopu, od 2001. do 2008. u Majncu, potom u Dortmundu, pa u Liverpulu od 2015. do 2018. Nije se potom opredelio da samostalno vodi neki od klubova, nego je postao sportski direktor moskovskog Dinama.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare