SK saznaje: Pod sumnjom i utakmica Radnik – Novi Pazar

Srbija - Super liga 25. apr 202216:00 > 16:09 3 komentara
Radnik - Novi Pazar
FK Radnik

Eto proleća, eto zavrzlama na fudbalskim stadionima širom Srbije... UEFA je pod oznaku „sumnjivo“ stavila još jednu utakmicu šampionata Srbije. Sport klub eksluzivno saznaje da je obeležen meč Radnika i Novog Pazara, iz 30. superligaškog kola.

Utakmica, odigrana 11. aprila, završena je pobedom domaćeg tima – 2:0. I sve je prošlo, naizgled, rutinski, golovima Siniše Babića u desetom i Uroša Milovanovića, u 35. minutu, Radnik je na trijumfalan način završio premilinarnu fazu takmičenja.

Serija dojava iz UEFA

#related-news_1

Ipak…

Nije sve tako jednostavno. Specijalizovane službe za praćenje klađenja, direktno povezane sa evropskom fudbalskom federacijom, locirale su nekoliko sumnjivih pojava i enormno velike uplate na pobedu Radnika. Zato su i poslale ka Beogradu signal da reaguje i stavi kompletan slučaj pod lupu.

Pod sumnjom su, kako saznajemo, i pojedini fudbaleri Novog Pazara.

Celokupnim slučajem, prema ranije definisanoj proceduri, normiranoj i od UEFA, baviće se organi Fudbalskog saveza Srbije. Po dolasku prijave iz Niona, prva reakcija očekuje se od Svetislava Đurovića, oficira za integritet i istrage. Slučaj potom preuzimaju disciplinski organi. Po novom Statutu FSS, to je Disciplinska i etička komisija, na čijem čelu se nalazi beskompromisni Ivan Nikolić.

Organ, u čijim rukama se poslednjih godinu dana našlo nekoliko sličnih predmeta, sprovešće detaljniju istragu, zatražiti izjašnjavanje eventualno sumnjivih fudbalera i predstavnika klubova. Potom na red dolaze i konkretne sankcije, u prvom stepenu…

U ovom slučaju, zaprećene kazne kreću se od finansijskih do oduzimanja bodova. Ukoliko se na tapetu nađe i neko od konkretnih fudbalera, u slučaju utvrđivanja krivice, mogao bi da bude sankcionisan i na duži vremenski period.

Fudbalski savez Srbije rešavao je nekoliko spornih slučajeva prošle godine. Sve dojave stigle su od UEFA. I pod sumnjom su se našli skoro svi akteri na terenu – klubovi, fudbaleri i sudije! Prvoligaši Jagodina i Borac, podsetimo, kažnjeni su oduzimanjem bodova, fudbaleri Timoka na duži rok izbačeni iz fudbala. U pojedinim predmetima, nije utvrđena krivica obeleženih osoba…

Sledi, očigledno, još jedan buran slučaj u fudbalskoj Srbiji…