SKener Vojvodina: Da su svi kao Aleksa i Seri…

Starsport/Srđan Stevanović

Vojvodina nije uspela – u finalnom susretu položila je oružje. U sjajnom duelu sa Crvenom zvezdom, novosadski tim potpisao je predaju, iako se na momente činilo da je kadar za mnogo više. Posle 105 minuta borbe – 1:2 (0:2).

Imalo je šta da se vidi na Lagatoru – dve sjajne šanse Vojvodine u situaciji 0:0 mirisale su i na mnogo žustriji duel.

Finale kupa

Videlo se ubrzo da Novosađani imaju i mnogo mana, pogotovo u poslednjoj liniji, očigledno nespremnoj za odlučujući meč u najmasovnijem takmičenju.

Učinak fudbalera Vojvodine na skeneru Sport kluba.

Lazar Carević 7

Kadar stići i odbraniti svaki udarac u svakom trenutku, Lazar Carević bio je među najboljim akterima finalne utakmice Kupa Srbije. Odbranio je sve što se od njega i očekivalo. I više od toga! Nema šta ni Careviću da se zameri kod golova Crvene zvezde. Čak četiri puta, Ivanić, Spajić i dvaput Endiaj, bili su isuviše blizu, u odličnim pozicijama za egzekuciju. Nije Carević imao saradnike u kvartetu ispred sebe, često ostavljen na cedilu, držao je visok nivo svih 90 minuta. Na sreću odbrane Vojvodine, dva gola Endiaja poništena su na asistenciju VAR sobe, zbog ofsajda.

Milan Lazarević /do 77/ 5

Zvezda je u prvom poluvremenu iz svih oruđa tukla sa leve strane – desni bok odbrane Vojvodine bio je na posebnom udaru. Imao je mnogo problema Milan Lazarević, oba gola, doduše i oba poništena, Beograđani su kreirali sa levog krila. Korigovao je u nastavku stručni štab Vojvodine ulogu Lazarevića, približio ga Zvezdinoj odbrani, ali i brzo rešio da na teren pošalje Kempbela.

Seid Korać 5

Nije se odbrana Vojvodine snašla u ključnim momentima – gol iz 37. minuta osvetlio je nedostatke novosadskog tima u ogoljenom obliku. Raspala se defanzivna linija Korać-Crnomarković, odmah potom i kod gola Endijae… Imala je odbrana Vojvodine mnogo problema i u nastavku, gol Uroša Spajića, posle kornera, iz pet metara, otvorio je bolne rane Novosađana. Mučila se defanzivna linija Novosađana kako se meč bližio kraju…

Božidar Bandović
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Đorđe Crnomarković 5

Zajedno sa Koraćem nije položio ispit u prvom poluvremenu. U trenucima kad je Zvezdina ofanzivna linija frontalno napadala, štoperski tandem Vojvodine nije se najbolje snalazio. Razočarao je Crnomarković i u nastavku, često daleko od lopte imao mnogo problema i u saradnji sa saigračima. Očigledan disbalans u linijama, skupo je koštao Vojvodinu. Očekivalo se da, s obzirom na iskustvo i staž na domaćim terenima, Crnomarković bude osigurač u defanzivnoj liniji, ali… Nije tako bilo!

SKENER ZVEZDINOG TIMA U KUP FINALU

TERZIĆ: ŽELIM JOŠ MOĆNIJU ZVEZDU!

Stefan Đorđević 5,5

Trudio se svim silama, vodio žestoke borbe sa Zvezdinim ofanzivcima, ali nije išlo sve kako je želeo. Često se nalazio iza napadača Crvene zvezde, pogotovo u drugom poluvremenu. Pod pritiskom Bukarija ponekad nije ni mogao bolje, ali u ključnim momentima uspevao da odgovori zadacima složene utakmice. Za nijansu sigurniji od saigrača iz poslednje linije.

Njegoš Petrović 6

Na poziciji zadnjeg veznog, po učestalim pritiskom Stamenića i Hvanga, nije se najbolje snašao. Gradio igru, zajedno sa Savićevićem, često se uvlačio i između štopera, pokušavao svim silama da nadomesti očigledan manjak energije u centralnom delu terena. Nije imao Njegoš dan, kao da je sagoreo u prevelikoj želji, ostavljen i od saigrača da se rve sa znatno energetski snažnijim Beograđanima.

Vukan Savićević /do 65/ 6

Nije se Savićević naigrao u zgusnutom srednjem redu, dejstvujući povremeno u tandemu sa Petrovićem na poziciji zadnjeg veznog. Iako je uglavnom imao ofanzivnije zadatke u rasporedu 4-3-3, Savićević je ostao na kraju skoro nevidljivog učinka. Ne čudi otuda odluka Božidara Bandovića da ulaskom ofanzivnijeg Radulovića, uz novu ulogu kapitena Zukića i delimičnu promenu osnovnog rasporeda, pokuša da napravi višak na sredini terena. Zvezda je ubrzo, po izlasku Savićevića, stigla do 2:0…

TUČA NAVIJAČA VOJVODINE (VIDEO)

Zadi Seri 7

Sjajan učinak u prvom poluvremenu mogao je da kruniše i golom u poslednjim minutima. Solo akciju završio je odličnim udarcem tik pored stative Glazera. Siguran na lopti, čvrst u duelima, sa lakoćom je dobijao bitke protiv Zvezdinig vezista. Da je u tim trenucima imao i boljeg saradnika među saigračima, možda bi Vojvodina stigla i do gola. Na početku meča, lansirao je odličnu šansu i za Vukanovića. U drugom poluvremenu, zajedno sa saigračima, sasvim potonuo!

Dejan Zukić /do 88/ 6

Solidna partija ofanzivnog veziste Vojvodine. „Vrteo“ se u prostoru ispred 16 metara, kasnije i u povučenoj ulozi, ali… Iako bez konkretnog učinka, stekao se utisak sa tribina da je kadar za preokret. Ostao u konačnom zburu nedorečen, verovatno i zbog činjenice da je navijače i stručni štab prolećnim izdanjima navikao na znatno bolje partije.

Starsport/Peđa Milosavljević

Aleksa Vukanović 7,5

Najbolji u timu Vojvodine – konkretan i prusutan u tri ključna detalja. Strelac u poslednjim sekundama, majstorija dokaza da u Vukanoviću ima i dalje dinamita za visoke domete, asistent Ivanoviću za sjajnu šansu iz 35. minuta, u glavoj ulozi i na početku meča, posle dodavanja Serija, levokrilni napadač potvrdio se i u finalnom meču. Motor ekipe, spreman u svakom trenutku da poentira, bio je permanentna opasnost po odbranu i gol Crvene zvezde. Lepo se snašao u finišu, sa trakom oko ruke…

Mihailo Ivanović 6

Nije se snašao u najboljoj prilici tokom prvog dela – loša reakcija na perfektnu asistenciju Alekse Vukanovića, uz pravovremenu korekciju Glazera, ostavili su na semaforu 0:0. Činilo se i tada da je novopečeni „A“ reprezentativac previše impresioniran finalnom utakmicom. Imao je problema i u nastavku, skoro nevidljiv kao i većina saigrača u ofanzivnim zadacima.

Andrija Radulović /od 65/ 6

Mogao je da vrati Vojvodinu u život posle sjajne šanse, iz ranga stopostotnih, u 70. minutu. Morao! Nije, ipak, uspeo, tukao je iznad prečke… Očigledno nije bio maksimalno spreman za meč sa bivšim klubom – nedugo zatim loše je šutirao iz još jedne dobre pozicije. Nesiguran u pasu olako je gubio lopte, iako se stekao utisak da se u tim trenucima jedini okuražio da zapreti crveno-belima.

Norman Kempbel /od 77/ –

Nije za kratko vreme, ulaskom umesto Lazarevića, uspeo da stabilizuje desnu stranu odbrane. Na sreću po Novosađane nije bilo promene rezultata u tom periodu. Zbog toga Kembel u konačnom zburu ostaje bez ocene.

Uroš Nikolić /od 88/ –

Malo vremena za ocenu.

Božidar Bandović 6,5

Imala je Vojvodina tri sjajne šanse u završnom meču kupa. Nije iskoristila nijednu – Zvezda se brzo orijentisala za protivudar i na najbolji način ciljala tamo gde je novosadski tim bio i naslabiji. Malo je nedostajalo izabranicima Božidara Bandovića da poentiraju, mnogo da stignu do trofeja. Idejom i igrom u prvih 37 minuta zavredeo pohvale. Pratilo je Vojvodinu mnogo problema u poslednjoj liniji, često nespremnu da odgovori na zahteve sjajno raspoloženog Zvezdinog tima. I tu šef struke nije mogao radikalno da promeni odnos. Uradio je sve u sopstvenoj moći, ali aktuelan igrački sastav, pokazala je finalna utakmica, moraće na doradu. Očigledan je bio disbalans u timskim linijama Vojvodine.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare