Škrbić za SK: Zaboravio sam kako je biti u svojstvu igrača

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Fenomen. Miljan Škrbić. Čovek koji se posle 14 meseci pauze vratio fudbalu. Miljan Škrbić. Centarfor za preokret. Miljan Škrbić. Strelac u nadoknadi vremena prvenstvene utakmice 20.kola Superlige Srbije: Radnički Niš – Mladost Lučani (2:1). Miljan Škrbić. Dobitnik četvrtog februarskog dana 2023. Miljan Škrbić.

I mene sreća da pomazi“, ističe Škrbić za Sport Klub.

Bezbroj je elemenata za ovaj razgovor. I svaki od njih jednako je važan, toliko zanimljiv da zaslužuje da se pomene i nađe u užem izboru.

Ako tako mislite…“

Da li je uopšte realno da neko poslednji put pipne loptu na zvaničnom susretu pretprošle godine i potom, na prvom sledećem suočavanju s njom, ove zime, odmah zatrese mrežu?

Sve je u životu moguće“, uzvraća golgeter Nišlija (rođen 18.septembra 1995. u Somboru, igrao za OFK Beograd, Krško, Giresunspor i Zrinjski pre dolaska na Čair).

Dakle, ni minut na terenu, čak ni u nekom prijateljskom odmeravanju snaga?

Ni sekundu“, nasmejao se Škrbić.

Dok su fudbaleri Radničkog provodili vreme na pripremama u Turskoj, trenirali i igrali utakmice, Škrbić se povremeno, u Nišu, družio sa omladincima kluba u kojem ga je ugovor vezivao do predstojećeg leta. Razlog? Mnogi će reći: koga briga za ofiranje karata kad je, između Radničkog i Škrbića, sredinom nedelje na izmaku, ponovo uspostavljen most bliske saradnje. Pa ipak, neophodna su određena objašnjenja. I ne mora Škrbić da ih saopšti, nećemo od njega ni da ih tražimo, izvori se nude na više strana, oni su jasni, decidni: napadač je odbijao da produži obavezu, imao je, zahvaljujući propisima, pravo da pregovara sa zainteresovanim klubovima i negde potpiše predugovor kako bi se sve ozvaničilo na letnjoj pijaci (u igri se nalazilo nekoliko klubova iz srpske elite, prednjačio je, navodno, Novi Pazar). Je li jasno zašto nije putovao u Tursku? Jeste, naravno.

Bilo, prošlo, ne osvrćem se, idemo dalje“, komentariše Škrbić.

Nekako se, posle svega, rodio novi ugovor u Nišu, s važnošću do juna 2024.godine, moglo bi da se protumači u stilu: sve je bolje nego produžiti pauzu na sledećih šest meseci, sedeti, ništa ne raditi i čekati drugi dres.

Kad se nešto parafira, onda svaka priča, kakva god da je, prestaje, profesionalac sam, znam koja su moja zaduženja, Radnički i ja smo na istom putu, pokušaćemo da se dočepamo plej-ofa, raspored ide na ruku. Šta će biti na leto? Videćemo. O tom-potom.“

Niz iznenađenja se desio ubrzo pošto ste prihvatili predlog rukovodstva Radničkog za nastavak saradnje?
„Najpre sam se iznenadio kada je trener Nenad Lalatović na konferenciji za medije rekao da će moje ime ući u protokol za duel protiv Mladosti, priznajem da sam se tada i unervozio, zaboravio sam kako je, u svojstvu igrača, ići na utakmicu. Još veće uzbuđenje usledilo je u trenutku kada sam, u 75.minutu, kročio na travu, zaista nisam verovao da će me šef poslati u vatru. Kruna je, svakako, gol za tri boda, obećao sam golmanu Draganu Rosiću da ću, ukoliko zatresem mrežu, jurnuti ka klupi, kao da sam predosetio upisivanje, hvala ti Bože!“

Pogodak, iz gužve, levom nogom?

Kako da zaboravim sve kroz šta sam zbog nje prošao tokom karijere? Dva puta sam išao na operaciju ukrštenih ligamenata, sa problemom se susreo početkom seniorskog staža u OFK Beogradu, zatim se sve ponovilo u Radničkom, novosadski doktor Milankov je iz zdravog kolena prebacivao ligament, od 15.januara prošle godine se lečim, osećam i dalje bol prilikom većeg naprezanja, ali u desnoj nozi. Vreme će učiniti svoje, biću i bolji, i jači.Ne sumnjam.“

Svojevremeno, u Škrbića nije sumnjao ni Partizanov trener Savo Milošević, koji je probni rad stasitog momka (visok 192 centimetra) u crno-belom, okarakterisao biranim rečima:“Jako,jako zanimljiv igrač, razume igru, dobar u skoku, teško mu je uzeti loptu, bio bi idealan izbor za naš stil!“.Tako je govorio Milošević. Transfer je izostao. Zašto? Nikad zvanično nije rečeno. Ono što se zna: Škrbić je zbog Partizana odbio ponudu Vojvodine. Prethodno, u Škrbića nije sumnjao ni slovenački prvoligaš Krško. Za razliku od Partizana, doveo ga je u svoj dom, gde je, na polovini sezone, u kontu imao 12 golova, tražila ga je Olimpija, tražila su ga i dva danska kluba, tražili su ga i Francuzi, uzalud kad se isprečilo obeštećenje od 700.000 evra. Onda su naišle povrede, prinudna pauza, kasnije i odlazak u turski Giresunspor, pa preseljenje u redove Zrinjskog, odakle se, 2021.godine, otisnuo u Niš.

Moje vreme tek počinje“, zaključio je Miljan Škrbić za Sport Klub.

Srećno!

Komentari

Vaš komentar