Šta se dešavalo u Surdulici: Novopazarci namerno izgubili?

Srbija - Super liga 25. apr 202221:06 > 21:22 5 komentara
Radnik - Novi Pazar
FK Radnik

Informacija Sport kluba da je UEFA obeležila kao sumnjivu utakmicu 30. kola šampionata, između Radnika i Novog Pazara (0:2), dobro je protresla Srbiju. Slučaj će se naći pred organima srpske kuće fudbala, a dotle sve je više spekulacija ko je uključen i kako se cela priča našla na radarima službi iz Niona.

Kompletna istraga tek predstoji, iako su, kako saznajemo, inicijalne informacije već dostavljene u Fudbalski savez Srbije.

Sumnjivim je označen Novi Pazar. I to, u prvom redu, kao klub, ali i kroz učinak nekoliko odavno posmatranih fudbalera.

U konkretnom slučaju, Novopazarci su pod sumnjom da su namerno izgubili. I to po dva osnova – utakmicu, ali i prvo poluvreme!

Povezano

UEFA je slučaj pod lupu stavila posle „crvenog signala“ specijalizovanih službi, nadležnih za praćenje klađenja. Kako se bližio početak utakmice u Surdulici, evidentiran je sve veći i atipičan broj uplata na pobedu Radnika. Automatski, kvote na trijumf domaćeg tima enormno su padale i neposredno pred početak meča dospele na nelogično nizak nivo.

Detaljnija analiza ukazuje, kako su pristizale uplate, da su pojedinci imali konkretnija saznanja o izvesnoj pobedi Radnika. I to ne samo posle 90, već i u prvih 45 minuta. Sve zaokruženo – sa dva gola do odlaska na odmor.

Kako saznajemo, tu nije kraj izveštaja o sumnjivim detaljima sa utakmice. UEFA je i ranije, preko specijalizovanih službi, analizirala učinak fudbalera na „obeleženim“ utakmicama. Utakmica u Surdulici, po automatizmu, naložila je i detaljnije posmatranje ponašanja i poteza fudbalera Novog Pazara. Brzi golovi Radnika, u režiji Siniše Babića u desetom i Uroša Milovanovića u 35. minutu, stavili su pod posebnu lupu učinak odbrane gostujućeg tima…

Navodno, pojedini fudbaleri još od ranije označeni su kao skloni sumnjivim ponašanjima. I zato će, najverovatnije, svi biti posebno saslušani.

Slučaj se u ovom trenutku nalazi pred organima Fudbalskog saveza Srbije. Oficir za integritet, Svetislav Đurović, trebalo bi da pokrene postupak iniciranjem prijave Disciplinskoj i etičkoj komisiji. Slede potom istražne radnje, saslušavanje obeleženih aktera i konačna odluka. U zavisnosti od težine prekršaja, moguće kazne kreću se od finansijskih do vremenskih i oduzimanja bodova…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare